Къде живеят изгубените играчки?

Къде живеят изгубените играчки?

18/01/2019 Off By nina

Този типичен градски двор в един от най-старите квартали на Лвов е превърнат в импровизиран музей и дом на невероятна изложба на играчки, които са били трагично забравени и изоставени.

Колекцията се е родила преди години, когато жител на един от околните жилищни блокове на ул. Мукачевска 1 намерил наблизо две изгубени играчки и ги поставил под малък покрив в общия двор, в случай, че собственикът се върне да си ги прибере. Собственикът обаче не се върнал и така се е родил храмът за изгубените неща, частици от нечие детство. Оттогава този приют привлича най-различни боклуци, както и играчка, създавайки едно меланхолично малко пространство, което въпреки тъжния си вид, е завладяващо и някак си мило.

Оттогава досега колекцията значително е нараснала, тъй като жителите на жилищните блокове около двора продължават да събират и да дават временен дом на стотици плюшени животни, кукли, музикални инструменти, тритонетки, влакове фигурки и велосипеди. Едно от нещата, което прави този невероятен открит музей още по-зашеметяващ е фактът, че всички намерени предмети са подредени като част от малко светилище. Вместо да бъдат небрежно хвърлени в купчина в ъгъла, различните играчки и чочковци са поставени по набързо сковани рафтове и стари мебели.

Колекцията в двора непрекъснато се променя, тъй като в колекцията се добавят нови играчки, а много от съществуващите биват прибирани от собствениците им или си намират нови, любящи стопани.

Автор – Нина Жишева

Снимките са взети от https://www.atlasobscura.com/places/yard-of-lost-toys