Лошото здраве

Лошото здраве

16/10/2018 Off By martha

Всички знаем, че грижата за тялото, здравословното хранене и физическите упражнения са най-добрият начин за поддържане здравето и енергията си. Но знаехте ли, че някои външни фактори в живота ви, за които може би не се замисляте, могат сериозно да ви повлияят? В голяма част от случаите не осъзнаваме причината за проблемите докато не се разболеем.

Вярвате или не, вашият дом би могъл да ви навреди по много различни начини. Потърсете признаци на азбест във вашия дом. Ако живеете в по-стара сграда, има шанс азбестът да бъде използван при построяването. Когато започне да се откъсва, частиците от азбест могат да причинят сериозни проблеми с белите дробове и дишането. Азбестът е основната причина за заболявания като астма с късна поява.

Мухълът е друг проблем в дома, който може да навреди на вашето здраве. Макар че може да мислите, че това е безвредно, бактериите, които живеят на мухъл, могат да ви направят по-уязвими към вируси и други заболявания. Хората с астма също са склонни да страдат повече, когато има мухъл в дома. Докато мухълът се премахва сравнително лесно, ако продължава да се появява след няколкото опита за изчистване, вероятно е време да се замислите за преместване.

Не е необичайно да се чувствате стресирани заради работата ви. Стресът може в действителност да причини много други симптоми, като например поява на екзема върху кожата, загуба на коса, загуба да апетит, проблеми със съня и болки в ставите. Ако се чувствате стресирани дори при мисълта за работа, може би е идея да започнете да търсите нова работа.

Около 10% от световното население е алергично към обикновени битови домашни любимци като кучета и котки. Намаляването на козината на домашни любимци може да раздразни носния проход и също да причини проблеми с дишането. Трябва да говорите с лекаря си за някои лекарства, за да облекчите тези симптоми, някои прости ограничения ще ви помогнат значително. Например, не позволявайте на животното да влиза в спалнята ви.

Навици като гризане на ноктите излагат тялото на милиони различни видове бактерии и мръсотия. Пиене на алкохол също може да е много вредно за черния дроб, ако пиете над препоръчителната граница. Ограничете неща като тютюнопушенето, за да покажете на тялото си, че се грижите за него.

 

Автор: Мартина С. Попова