Лудостта на автомобилното свръхпроизводство

Лудостта на автомобилното свръхпроизводство

01/08/2019 Off By nina

Производителите на автомобили НЕ искат да виждате това! Тъй като свръхпроизводството достигна връх през 2009 г., хиляди автомобили биват оставени на партиди, за да изгният.

Блестящи, красиви и нови … и бързо ръждясващи, неизползвани

Тази снимка представлява много излишни коли в Порт Шеърнес в Кент, Англия. В света има стотици места, подобни на това, пълни с автомобили, които автомобилните производители не са успели да продадат.

Точно така! Гледате само една от многото непродадени складови наличности в света.

Хората не купуват нови автомобили както са го правели преди рецесията. Колко семейства знаете, които се хвалят с нова кола всяка година? Така милиони чисто нови са оставени да умират на паркингите.

Балтимор, Мериленд, САЩ

В непосредствена близост до магистрала Бронинг в Балтимор над 57 000 автомобила седят на масивен паркинг. Отначало се зачудих защо те не са били пуснати просто в продажба, но автомобилната индустрия няма да намали драстично цените си по една проста причина: Не можете да продадете кола за 500 долара и да очаквате някой да закупи нова за 15 000 долара.

Автомобилите трябва да бъдат преместени от автокъщите, за да се създаде място за произведените нови автомобили. Останалото е някак тъжно … редици по редици на отлични и добри автомобили. Неизползвани!

Автомобилната индустрия не може просто да спре да прави нови автомобили. Това би означавало затваряне на фабрики и освобождаване на десетки хиляди служители, което допълнително добавя към рецесията. Също така ефектът на доминото би бил катастрофален за стоманодобивната промишленост.

Чумата не е специфична само за автомобилната индустрия в Съединените щати … тя е проблем по целия свят.

На снимката по-горе десетки хиляди коли слънчасват през целия ден в Испания.

Когато предлагането надвиши търсенето, се появява излишък. След рецесията семействата не започват да купуват нов автомобил всяка година.

Санкт Петербург, Русия

Внесените европейски автомобили не успяват да се продадат и са складирани, за да ръждясват, на летището.

Цикълът на купуване, използване, покупка след използване е нарушен. Хората разчитат да използват много по-дълго, след като купят.

Отворените паркинги навсякъде са превърнати в импровизирани гробища за автомобили, които просто няма да се продадат.

Ейвънмоут, Великобритания

Всяко сиво пространство, което виждате на снимката, е изпълнено с неизползвани автомобили.

Корби, Великобритания

Ето още много излишни коли. Задава се въпросът: защо те не се рециклират или поне да се дават на хора в нужда?

Италианското пристанище Чивитавекия

Бихте си помислили, че производителите на автомобили ще могат някак си да използват поне някои от частите. Все още ли вярват, че колите ще се продават?

Пристанище Валенсия, Испания

Тези снимки са разочароващи, особено ако карате стара таратайка!

Колите, когато са подложени на стихиите, не издържат дълго. Много от снимките стоят от година или повече.

Когато колата бъде зарязана без да се използва, цялото масло спада до дъното на картера и след това започва да се появява корозия върху всички вътрешни части на двигателя, където маслото се е отцедило.

Свръхпроизводството не е просто недостатък на системата в Съединените щати или в една фабрика за автомобили, това е проблем в световен мащаб. Ако не измислим начин да променим автомобилите или да ги оценим според новите икономически стандарти, местата с изоставени автомобили ще продължат да се запълват.

Снимките са взети от http://www.epicdash.com/thousands-of-unsold-new-cars-are-being-abandoned-and-left-to-die-in-lots-this-is-insane/?fbclid=IwAR1W4Uw1LbUML3WYaqHZ7dlVerRyaT_gXOYIT2_HlimtXnU9cGGI8GmlKUw

Превод – Нина Жишева