Майките по света

Майките по света

14/04/2019 Off By martha

БАЛАНСИРАНЕ на дете на бедрата си. Вдигайте едно дете, докато държите ръката на друго. Грижа за бебе, докато завършва работата си.

Майките в тези винтидж образи нанасят познати пози, които обхващат земното кълбо и пресичат културни и географски бариери. Дрехите и прическите им може да се различават, но действията им са сходни, което показва, че любовта на майката е универсална.

Денят на майката е създаден през 1908 г. и се превръща в официален празник на САЩ през 1914 г. Той има някаква тъмна история, първоначално основана от Анна Джарвис, за да почете траурните жени, да си спомня за падналите войници и да работи за мир.

“За Джарвис това беше ден, в който ще се приберете вкъщи, за да прекарате време с майка си и да й благодарите за всичко, което направи”, каза историкът Катарина Антолини от колежа на Западна Вирджиния Уеслиан пред National Geographic през 2014 г. “Това не беше за празнуване всички майки. Беше да отпразнуваш най-добрата майка, която някога си познавал – майка ти – като син или дъщеря. “