Майонг – земята на черната магия

Майонг – земята на черната магия

20/05/2019 Off By nina

В североизточна Индия има село с митологична история, по-дълбока от реката Брахмапутра, която минава през него. Наричано „Земята на черната магия“, девственото, уединено село Майонг притежава една от най-странните магически истории на планетата.

Докато някои села предават уменията на земеделието или някое друго майсторство на следващото поколение, старейшините на Майонг предават магьосничеството и магията на младежите си.

Мнозина предполагат, че името Майонг произлиза от санскритската дума „maya“, което означава „илюзия“. Това със сигурност изглежда е случаят в Майонг, където според легендата, хората са били превърнати в животни, чудовищните ​​зверове били укротени, а мъжете изчезнали във въздуха, като изричали думите ​​”Luki Mantra”.

Майонг е център на Индия по магьосничество от самото му създаване преди много векове. В ранните дни на Майонг, легендата казва, че ако сте скандирали “Uran Mantra”, ще можете да летите във въздуха и да кацнете директно до вашата истинска любов.

Според легендите, вещици и вещери, специалисти по черна магия, се скрили в горите на Майонг преди векове. През 1337 г. армията на Мохамед Шах от 100 000 конници загива в ръцете на магьосничеството на място, близо до Майонг, което е доказателство за местните жители за високото разпространение на черната магия в района. Археолози дори са намерили мечове в Майонг, които приличат на онези, използвани за жертване на хора в други части на Индия.

И днес Майонг продължава да бъде също толкова тъмно и зловещо място, но малко по-отворено, със случайни пътешественици, минаващи през селото. Местните жители на Майонг предлагат гледане на ръка и твърдят, че са в състояние да предскажат бъдещето с помощта на счупено стъкло и раковини.

Вещиците-лекари също са в изобилие в Майонг. Местните лечители лекуват болката, като поставят медно блюдо на източника на травмата и чакат ястието да „изяде“ болката. Ако болката е прекалено тежка, ястието ще се прегрее и ще се счупи на земята. Вещиците също търсят и откриват изгубени вещи в селото. Ако някой загуби нещо, вещица поставя цвете в метална купа. Според местните жители, купата ще се движи по земята, напълно самостоятелно, докато стигне до мястото на изгубените или откраднати предмети.

Има безброй заклинания в Майонг, но според митологията никой от тях не може да промени времето. Както казва Наба Дека, местен жител на района, “има заклинания, които превръщат листа в риба или зъл човек в животно, но магията не може да се бори срещу яростта на природата, така че няма заклинание срещу годишните наводнения.”

Всяка година шепа индийци пътуват до Майонг, за да практикуват черна магия и да научат тайните на магьосничеството или да посетят прилежащия резерват “Побитора”, където се намира най-гъстата популация от индийски носорози. Всъщност, животните и магията на Майонг често вървят ръка за ръка. Това може да се види на фестивала Mayong-Pobitora, който празнува сливането между дивата природа и магията.

Превод – Нина Жишева