Митът за упражненията и здравето

Митът за упражненията и здравето

20/02/2019 Off By martha

Науката е доказала отново и отново, че това, което ядем, има по-голямо влияние върху теглото и здравето ни, отколкото количеството упражнения, които правим. Истината е, че можете да ходим на фитнес всеки ден от седмицата и все пак да няма прогрес поради ежедневната ни диета.

Докато упражненията помагат, само по себе си те не могат да направят нищо, за да ви накарат да отслабнете. Те поддържат здравето, но ако не внимавате с храната, няма да загубите килограми. Освен това, през последните три десетилетия упражненията не се променили, а повече хора по света затлъстяват. Това е пряко повлияно от притока на различни преработени храни пълни със захар, както и всички газирани, сладки напитки, които консумираме. Пиенето, пушенето и липсата на физическо натоварване причиняват по-малко заболявания от нездравословните хранителни навици.

По-големият проблем е, че дори тези, които не са с наднормено тегло са по-склонни към заболявания поради лошо хранене – метаболитни проблеми, които включват проблеми със сърцето и черния дроб, както и други проблеми като хипертония. Хората затлъстяват и от техния застоял начин на живот. Хората все още говорят за мита, че самите упражнения ще решат всичките ни проблеми. За съжаление лобистите в хранително-вкусовата промишленост имат брилянтни екипи, които използват стратегии, за да филтрират причините и опасностите за повишаване на теглото. Добър контраст са неприятните снимки, изобразени по кутиите цигари.

Това, което хората трябва да разберат е, че калориите в захарта гарантират голямо количество здравословни проблеми. Захарта в едно кенче сода може да ви доближи до диабет с 11% повече, независимо колко се упражнявате. Най-важната част от всяко рутинно отслабване е ограничаването на калориите и най-вече въглехидратите. Промяната на тези възрастови възприятия е трудно, тъй като индустрията на нездравословните храни е прекалено голяма и разноцветна, за да се откажат хората от нея. Всички ние трябва да мислим за ежедневната си диета и добрият подбор на продукти, който спомагат на тялото ни да функционира по-добре.

Автор: Мартина С. Попова