Морските костенурки

Морските костенурки

13/06/2019 Off By martha

МОГНЕМ ги да ги удряме, да ги удряме с кораби, да ги забиваме с мрежи и куки, да изграждаме конзоли на плажа на местата си за гнезда и да ги задушаваме с найлонови торбички.

Тъй като светът се бори да се справи с изменението на климата и загубата на биологично разнообразие, шест от седемте вида морски костенурки на Земята се считат за застрашени или застрашени. Рисковете, пред които е изправен седмият, неуспех в Австралия, са по-малко ясни.

Hawaiian Green Sea Turtle Basking in the warm waters of the Pacific Ocean

И все пак по някакъв начин тези същества преживели ледникови епохи и събитието на изчезване, което унищожило динозаврите. Те продължават да се задържат и днес – дори се възстановяват на много места. Всъщност учените все повече подозират, че морските костенурки на планетата може да са далеч по-издръжливи, отколкото се е предполагало някога. Но те се нуждаят от нашата помощ.

Фотографът на National Geographic Томас Песчак наскоро прекара повече от година, снимайки морски костенурки по света, надявайки се да привлече повече внимание към опазването на костенурките. Сега той споделя селекция от изображения, които ще се появят в предстояща функция на списанието.