Най-добри спортове за фитнес

Най-добри спортове за фитнес

28/02/2019 Off By martha

Ако искате да сте най-здравословното си „Аз“, имате повече избор от ежедневното посещаване на фитнеса. Не винаги е най-вълнуващата възможност. Ако не сте фен на фитнес залите, един от най-добрите начини да подобрите здравето си е спорта. Но кои са най-добрите спортни занимания?

Като за начало предлагаме водните спортове. Плуването ви събужда, изисква ниска интензивност и е страхотно за цялостното здраве. Упражнява много мускули и ги тонизира, поддържа сърцето и белите дробове. Не се обезсърчавайте, ако се изморите след една обиколка или две – с времето ще видите, че тялото ви става все по-издръжливо.

little girl dives into the water and shows the gesture OK

Дейностите навън са не само полезни, но и вдъхновяващи. Бягането не е нужно да се случва във фитнеса. Опитайте обиколки на близкият парк или вашият квартал. От първите опити ще видите как изграждате добра издръжливост и упражнявате много мускули едновременно. Допълнително получавате много нужният витамин D от слънцето и свеж въздух от природата. С времето може да се включите в месечни кратки маратони, където ще се запознаете с много хора със сходни интереси.

Проблемът на много е, че в началото бързо се изморяват. Това не е причина да се откажем от заниманието. Във фитнеса, ако бягат просто можеш да натиснеш едно копче и да слезеш от машината. Ако ви липсва дисциплина ви трябва спорт, в който активно се състезавате с някой друг. Тенисът е добра активност, която постига точно тази цел. Намерете другарче, което се интересува и си създайте рутинни сесии, който ще помогнат и на двама ви да постигнете по-здравословна форма.

Най-важното е да намерите спортна дейност, която наистина ви харесва. Дали ще е футбол с приятели вместо тенис, няма значение. Всяка дейност, която повишава сърдечния ритъм и създава пот ще има положително въздействие върху живота ви! Съществуват много различни и най-вече интересни начини да направите нещо полезно и здравословно за тялото си. Ако сте отегчени от фитнес залата, може би е време за промяна.

Автор: Мартина С. Попова