Най-изнервящата структура

Най-изнервящата структура

16/10/2018 Off By martha

Много хора наричат купола Елиа, намиращ се в просторните полета на Дания, най-изнервящата структура на земята. Куполът е създаден от датски скулпторист, известен с неговите тъмни индустриални творения, художествени изделия, които приличат на машини и изкуство, което силно се различава от нормите. Елиа със сигурност попълва тези квалификации.

Структурата се намира в близост до града Хернинг и съществува от 2001 година. Височината й е 32 метра като се включат комините, а стълбите по страната на купола са неудобно високи за хората. Все едно не са направени за нас, а за гиганти. Някой сравняват структурата с извънземен кораб кацнал по средата на датското поле. Твърдят, че се чувстват странно около нея, почти не на място, но това не е изнервящата фактор.

По средата, точно между четирите комина има отвор, в който е поставен газов котлон, който може да издигне огромен пламък с осем метра височина. Това просто добавя към странността на структурата, тъй като във всеки миг може да избухне с пламъци. Но ако сте там, най-вероятно това няма да се случи. Огньовете се появяват средно за по 25 секунди веднъж на две или три седмици и е напълно случайно. Тази система е управлявана от компютър и може да има месеци между различните избухвания, а може и да е просто няколко дни. Местните уверяват, че пламъците няма да се появят ако има силен вятър или хора в близост.

Никой не може да каже кога ще се появят пламъците, но се записват датите и часовете, в който се случва. Може би само за да ни подразнят, че сме ги изпуснали. В интернет лесно бихте намерили снимки или видеа от късметлии, които са успели да засекат явлението. Това обаче не спира хората да седят и да чакат със затаен дъх и телефон в ръка, готов за снимка и да чакат структурата да изплюе пламъци. Понякога чакат с месеци, но в надеждата, че ще са едни от малкото, които ще видят това на живо.

Автор: Мартина С. Попова