Най-красивите корейски национални паркове, които да посетите през есента

Най-красивите корейски национални паркове, които да посетите през есента

09/10/2018 Off By ivo

Тези от вас, които искат да се запознаят отблизо с прекрасната есен в Корея, не забравяйте да посетите тези корейски планини и национални паркове, които предлагат най-добрата възможност за любуване на падащи листа.

Национален парк Сораксан

Националният парк Сораксан, домът на планина Сораксан, третата най-висока планина в Корея, е мястото, където можете да видите първо листопада в Корея.

Паркът обхваща четири града и окръга, като всяка област предлага есенни преживявания и атракции.

В югозападната част на парка Несорак се намират половин дузина красиви долини и потоци, както и гледка отблизо на великолепната есенна зеленина, докато в източната част на Уесорак могат да се видят назъбени скали и драматични планински върхове.

В Уесорак можете също да се насладите на живописна гледка чрез пътуване с лифт и да стигнете до известната скала Улсан Бауи, уникална скална формация от шест гранитни върха.

Национален парк Неджангсан

Националният парк Неджангсан, разположен в югозападната част на Корея е дом на планината Неджангсан, който е особено известен със своите спиращи дъха гледки към ярко-червеникавите листа.

В националния парк Неджангсан можете да намерите 600-годишни дървета от индийско орехче, живописен павилион, наречен У Уа Джонг и два древни будистки храма – Бекянгса и Неджангса.

Можете да се разходите и по обградена от дървета пътека, от туристическия информационен център, водеща до храма Неджангса, който разкрива невероятна гледка на тунел с цветни есенни листа!

Провинциален парк Дедунсан

Планината Дедунсан, намираща се в западната част на Корея, е известна с Гъмганг Гуръмдари, страховит мост, който ще ви накара да потръпнете докато го прекосявате, тъй като се вие над дълбоки дерета на 300 метра над морското равнище.

Освен на моста, можете също да се качите и на кабинковия лифт, който предлага удивителни гледки към стръмни и скалисти пейзажи, разположени срещу пламтящите кленови листа на Дедунсан.