Най-силното животно – Част I

Най-силното животно – Част I

30/10/2018 Off By martha

Физическата сила може да е разликата между живот и смърт в природата. По-силния, по-бързия, по-умния мъжки индивид винаги получава храната, женските и територията. Днес ние все още сме обсебени с мисълта за физическо превъзходство въпреки, че ежедневието ни не го изисква. Един от начините за изчисляване на сила е количеството, което може да повдигне индивида спрямо собствената си маса. Някой от примерите, които ще ви представим вероятно биха ви учудили.

10: Слон

Слоновете са най-голямото, но и най-слабото животно в този списък. Те принципно могат да тежат до 7 тона, но не могат да вдигнат много повече от това. Най-много слон е вдигнал 9 тона, което е 1.7 пъти повече нормалната им тежест.

9: Тигър

Тигрите са по-силни от слоновете, защото имат способността да завлекат и изкатерят дърво с плячка, която е два пъти по-тежка от самите тях. Те тежат близо 300 килограма и могат да носят 540 килограма.

8: Човека

Ние се вписваме в този списък до голяма част заради професионалните културисти и щангисти. Много смятат, че те постигат резултатите си чрез химична намеса, но ние не сме тук да спорим. Вместо това ще ви представим Еди Хол, световния шампион, който вдигнал 500 килограма тежест. Като вземем предвид, че в този момент той е тежал 186 килограма, той е вдигнал повече 2.5 пъти собствената си тежест.
Има и две жени атлети, при които ако вземем тежестта им са постигнели още по-невероятни резултати. Щангистката Стефани Коен е вдигнала 247.5 килограма, а тя тежи 56.5 килограма – това е 4.3 пъти нейната тежест. През 2016г. олимпийската щангистка Чен Уей Линг, която тежи само 46.7 килограма, спечелила бронзов медал за Виетнам като вдигнала 210 килограма, което е 4.5 пъти нейната тежест.

7: Африкански коронов орел

Това не е най-големия вид орел в света, но безспорно е най-силния като се вземат в предвид размерите му. Възрастните женски са около 4.7 килограма, а мъжките са 4.1 килограма. Те могат да повдигнат плячка до 30 килограма във въздуха, което е от 6 до 7.3 пъти тежестта им. В диетата им влизат животни като маймуни и малки антилопи.

 

Автор: Мартина С. Попова