Най-старият хотел на света

Най-старият хотел на света

09/10/2018 Off By ivo

Когато става дума за семейно наследство, Фудживара Махото винаги взима първо място.

Хотелиерът създава Нишияма Онсен Кеиюнкан в японската префектура Яманаши през 705 година и той принадлежи на семейството му за поразителните 52 поколения – правейки традиционния хан на възраст от повече от 1 300 години.

Не е изненадващо, че забележителността държи световния рекорд на Гинес за най-стария хотел в света.

Имотът е известен със своите горещи извори и разполага с бани, захранвани от четири отделни извора, като две от баните са на закрито.

Семейният хотел се намира в разкошните диви гори на Япония. Той е разположен в планината в отдалечена долина. Той предлага гледка към природата, но поради тази му отдалеченост е на няколко часа път с кола от най-близката атракция.

Цената за една нощ в хотела започва от 34 700 йени или около 512 лева. В цената се включва кайсеки (няколко-степенна) вечеря и изтънчена закуска.

Най-близките атракции до него са планината Фуджи и парка Джигокудани, известен в цял свят със снежните японски макаци и любовта им към горещите извори.

Въпреки че хотелът е реновиран последно през 1997 година, всичко остава в традиционния му стил. Стаите са обзаведени с традиционните рогозки татами и класическо японско изкуство.

35-те стаи в историческата сграда са били домакини на най-различни гости – от политици до самураи и военни командири.

Смята се, че е бил особено популярен по време на военни периоди, поради благотворните ефекти, които изворната вода оказва върху травми и схванати мускули.

Почти всичко в хотела се управлява с помощта на горещите извори. На входа има дори и фонтан, подхранван от самите тях.

Освен 35-те стаи на прекрасния хотел, той предлага външни бани, в които гостите могат да се насладят на лечебните свойства на горещата изворна вода, като същевременно им бива предоставяна невероятна гледка.

Всичко това е създадено и поддържано с единствената цел да предложи на посетителите си пълна релаксация и спокойствие. В хотела няма безжичен или какъвто и да е интернет достъп, с помощта на което гостите могат да се отделят напълно от модерния свят.

Днес отдалечения хотел остава популярна атракция за посетители, които търсят истинско автентично изживяване.

На гостите се предоставят традиционни японски дрехи и от тях се очаква да свалят външните си обувки преди влизане в хотела. Но въпреки голямата близост до традицията, цената си остава много модерна.