Науката на шумерите

Науката на шумерите

26/02/2019 Off By martha

Шумерите са рядко споменавани, когато стане въпрос за античността. Тяхната цивилизация е първата, за която имаме свидетелства и те са създали изключително много неща, който ние използваме до ден днешен.

Знаете ли, че календара, който виси на стената ви е тяхно изобретение. Те първи базират дните си спрямо лунният цикъл. На само календара, но и начина, по който броим секунди, минути и часове произхожда от шумерите. Това вероятно е поставило началото на основата на аритметиката.

Често древните египтяни са споменати за уникалният начин, по който те пишели. Понякога дори получават титлата на първата цивилизация с писмен език. Това обаче е грешно. Поне 2 хиляди години преди тях шумерите създали собствена писмена реч, която до ден днешен е датирана като първата такава.

Шумерите създават колелото. Това само по себе си е може би едно от най-големите постижения на човечеството, редом с откритието на огъня. Друго голямо тяхно постижение е създаването на стъклото и изобретението на платноходката.

Смята се, че шумерите за създателите на селското стопанство, чрез изобретяването на ралото. Те са първото общество, което използвало канали и създавало карти на градовете и земите си. Шумерите използвали бижута и грим още преди египтяните. Друго, с която ги предхождат е създаването на бирата – намерени са повече от 500 различни рецепти за направата на бира.

Всичкото познание, което са имали шумерите казват, че са получили от Анунаките. Преписват всичко на тях – същества, който дошли на земята и им предали своята наука. Съществува една интересна плоча, която подсказва, че може би има някаква истина в признанието им. На нея е изобразена слънчевата система, точно така както я познаваме и днес. Как е възможно да са имали такова познание за обекти толкова далеч от Земята, при положение, че те тепърва за открили колелото и земеделие? Плочата датира 5 хиляди години преди да осъзнаем, че планетите се движат около слънцето, а първият телескоп бил създаден малко след това. Без тези средства как е възможно да знаят с точност оформлението на слънчевата система?

Дали наистина е имало извънземна намеса или са притежавали технология, забравена от историята?

Автор: Мартина С. Попова