На гости на Монреал

На гости на Монреал

14/12/2018 Off By martha

Ако искате да изживеете малко екзотика, без да се чувствате отцепени от света на някой остров, тогава Монреал е идеалното място за пътуване. Градът е пълен с култура, страхотни хора и уникална и интересна история. Но преди да дойдете в града, има няколко неща, които трябва да знаете.

Можете да завиете надясно на светофара навсякъде в страната, но не и тук. Монреал е много подходящ за велосипедисти и пешеходци, а администрацията иска да се увери, че те остават приоритет, така че взели решение да не направят промяната.

Монреалските зими са студени и в зависимост от това, откъде идвате, може да сте шокирани от факта, колко студено може да бъде. Ако идвате от юга, бъдете готови за голяма изненада. Дори и да дойдете от Онтарио, което също е студено, Монреал има особеността да бъде заобиколен от вода, което го прави не само студен, но и много влажен. Така че, ако искате да дойдете през зимата, не забравяйте да сте подготвени.

Монреал е двуезичен град. Макар че голяма част от града говорят свободно английски и френски, но не предполагайте автоматично, че всеки прави това. В определени части на града, поднасянето на английски език може да е предизвикателство. Въпреки това, не би трябвало да имате проблеми с получаването на услуги на английски език около центъра на града.

За град с такива размери, може да бъде изненадващо да разберете, че има само едно голямо летище. Въпреки това, летището е доста удобно разположено и е само на няколко минути от центъра на града. То също така е много лесно достъпно чрез обществен транспорт. Полети до Монреал са склонни да бъдат много евтини и дори по-евтини, когато използвате авиокомпании, специализирани в местни полети.

Докато законната възраст за пиене в Канада е 19, законната възраст в Квебек е 18. Това е отчасти защото Квебек и Монреал са спечелили репутацията на партиен град и дори са наричани “Грехът” на Канада. Градът е известен със своята бар и парти сцена и ще намерите тонове барове в целия град. Монреал е просто перфектната комбинация от очарованието на стария свят и забавлението на новия. Уверете се, че сте запознати с обичаите, правилата и условията на града, ако искате да се насладите пълноценно на пътуването си.

 

Автор: Мартина С. Попова