Невероятен хоризонтален небостъргач в Китай е пред завършване

Невероятен хоризонтален небостъргач в Китай е пред завършване

27/05/2019 Off By nina

След шест години на строителство, проектираният от Моше Сафдие Raffles City Chongqing е на път да бъде завършен в Китай. Представляващ наистина впечатляващо инженерно постижение, така нареченият хоризонтален небостъргач, се състои от група от осем кули и огромен свързващ небесен мост. Разработчикът CapitaLand съобщава, че сега той е структурно завършен и остава само да се приключи с интериора му. Официалната церемония по откриването се очаква да се проведе през втората половина на 2019 година.

Напомнящ за Marina Bay Sands на Сафдие, но още по-амбициозен, Raffles City Chongqing включва и инженерната фирма Arup. Нейният необичаен дизайн е вдъхновен от платната на китайските търговски плавателни съдове, които някога са търгували по оживената река, която минава през града.

Мащабът на проекта е значителен, с обща площ от 817 000 кв. м, разпределени по осемте му кули. Извитият небесен мост, наречен Кристал, е неговата фокусна точка и се поддържа от четири 250 m високи небостъргача. Той също така свързва друга двойка от 350 метрови небостъргача чрез две съседни, по-малки високи сгради.

Небесният мост на Raffles City Chongqing се поддържа от четири небостъргача и се измерва с дължина 300 м.

Кристалът е с дължина 300 м, което, ако е направено вертикално, би било високо почти колкото Айфеловата кула. Той е облечен в около 3000 стъклени панела и почти 5000 алуминиеви панела.

За да достигне Кристалът на 250 м височина, той е разделен на девет сегмента. На мястото на кулите са построени четири раздела, а три средни сегмента са били сглобени на земята и след това издигнати на място. Крайните части се сглобяват най-вече на място, като от земята се издигат и довършителни участъци.

Интериорът на Кристала ще включва два басейна, галерия, големи градини с дървета и ресторанти, както и забележителни панорами, наред с други удобства.

Останалата част от Raffles City Chongqing ще бъде домакин на жилищни и офис площи, както и търговски център и голям озеленен обект с размери 9,2 хектара.

Разгледайте видеото по-долу, за да видите кулите, които се издигат и части от небостъргача.

Превод – Нина Жишева