Не правете живота по-сложен

Не правете живота по-сложен

23/11/2018 Off By martha

Животът е труден. Някак си винаги се намира някаква пречка, която да ни спъне. Всеки ден се борим с трудностите. Не ви ли се иска живота да е като в холивудски филм? Преди сами да осъзнаем и приемем някои тежки истини, няма как да започнем да полагаме път към истинското щастие.

Един доста голям проблем на модерността е, че започваме да не ценим хората около нас достатъчно. Важно е да се спрем и да се замислим за ситуация, в която може би няма да имаме тяхната подкрепа. Много вярват, че ако се държим добре с хората те трябва да се държат така и с нас. Око за око, нали? За жалост, на практика не е толкова лесно. Трябва напълно да сме готови, че не винаги ще получим това, което мислим, че ни се полага. Понякога дори може да се окажем в изключително нечестни ситуации, но това няма как да се избегне. Осъзнаем ли, че тези хипотетични състояния са напълно възможни, ще сме готови да погледнем по-рационално върху ежедневните пречки.

Много хора се затрудняват с промените. Дори и да сте от тези, които предпочитат всичко да си остане така както е сега, е нужно да осъзнаете, че това няма как да стане. Животът е като огромно колело, което непрестанно се върти и променя. Със времето идват и промени. Трябва да сме готови да преглътнем реалността, в която живеем и да работим с това, което ни е предоставено.

Много е важно да разберем, че не парите са ценни, а времето. То никой не чака. Похабеното време е похабено завинаги. За да живеем уютно трябва да сме продуктивни. Трябва да спрем да съществуваме и да почнем да живеем. За жалост не можем да върнем времето назад, не можем да угодим на всички, а в същото време да пренебрегваме собственото си щастие. Не спираме достатъчно да се замисляме, кои наистина са важните неща за нас и да работим върху тяхното съхранение.

 

Автор: Мартина С. Попова