Новите таксита в Америка

Новите таксита в Америка

14/10/2018 Off By martha

В последните години американците са заменили нормалните таксита със система наречена Убър. Това е приложение, базирано на местоположението, което прави лесно наемането на личен шофьор по заявка. За пътниците Убър е удобна, евтина и безопасна услуга за таксита. Наема се частен шофьор, който да ви вземе и да ви отведе до вашата дестинация с натискане на един бутон на телефонна апликация. Шофьорът в най-голяма близост до вас често пристига да ви вземе в рамките на няколко минути. Това е не само дискретна и персонална услуга по поръчка, но дори може да се гледа, как вашият шофьор пътува към дестинацията ви.

За шофьорите Убър не само осигурява изключителни заплати, но и им позволява да бъдат свой собствени шефове и дори да получават доста бакшиши. Те приемат пътници, когато им е най-удобно за тях, работят колкото те сами си определят и им е предоставена възможността да се срещат с нови хора от всички сфери на живота и да ги направят техни всекидневни клиенти.

Как се използва?

Пътниците трябва да изтеглят и инсталират апликацията на устройство по избор и да си направят акаунт. Когато сте в апликацията можете спокойно да разгледате и прецените спрямо цените, които шофьорите са задали коя услуга е най-удобна за вас. Следващата стъпка е да изберете по какъв начин бихте искали да платите. Най-често се използват кредитни карти или PayPal акаунт за директно електронно плащане.

За да сте шофьор на Убър трябва да сте на поне 21 години. Това дава поле за работа през свободното време на много студенти, които обичат да шофират. Другото условие е да притежавате собствен автомобил с четири врати. Апликацията има различни категории за големина на колата и характеристиките, които трябва да притежава. Ако покриете всичките изисквания и притежавате валидна застраховка за вашата кола, шофьорска книжка и нямате криминални нарушения, спокойно може да бъдете един от хилядите Убър шофьори в Америка.

Иновативната система е една доста по-лична вариация на познатото ни такси и прави цялата услуга изключително по-удобна за всички.

 

Автор: Мартина С. Попова