Новият Златен Мост във Виетнам

Новият Златен Мост във Виетнам

04/12/2018 Off By djani

През последните години Виетнам преживява туристически бум и от юни 2018 г. туристите имат друга причина да добавят страната в списъка си с дестинации – невероятен нов мост към град Да Нанг.

 

Уникалната атракция на Виетнам се намира на хълмовете на Ба На, на надморска височина от 1400 м. Невероятно красив изглед се отваря от Златния мост, но най-вече туристите са впечатлени от двете огромни ръце, които изглеждат така, сякаш поддържат конструкцията.

Изграждането на уникалният мост отнел малко повече от 12 месеца на строителите. Това е трудно да се повярва, но огромните съоръжения, които поддържат моста, изобщо не са направени от камък, както изглежда на пръв поглед.  Този шедьовър е направен от дърво, фибростъкло и други олекотени  материали. Авторите на нестандартната конструкция гарантират нейната надеждност.

 

 

Как да стигнете до Златния мост и колко ще струва да го посетите?

Туристите до Златния мост, могат да се изкачат с кабинков лифт, който сам по себе си е уникален. Счита се за един от най-дългите непрекъснати линии в света и издига хората на височина от

1 487 метра.

Разбира се, разходката по самия мост и парка до него е напълно безплатна. Туристите, които желаят да се възхищават на невероятния изглед, заплащат само разходите за кабинковия лифт.

За възрастен, цената е $ 30, за деца – $ 20.

Специалисти, които организират екскурзии до Златния мост, казват, че идеалното време за посещение на това място е от март до октомври. През този период времето във Виетнам прави всички щастливи с топъл вятър, ярко слънце и почти никакви валежи.

Златният мост, поддържан от гигантски ръце, се отвори в планинския курорт Ba Na Hills и много туристи го посетиха. Повечето от тях са жители на Виетнам, но властите в страната са сигурни, че и за чуждестранните туристи ще представлява интерес.

Районът, в който се намира мостът, привлича около 1,5 милиона туристи годишно, но е лесно да се предположи, че след откриването на Златния мост, броят им ще се увеличи значително.

Ако сте любители на далечни дестинации, този мост е чудесен повод да посетите Виетнам.

източник снимки: Google

автор: Тезджан Ферад – Джани