Верни съюзници по пътя на отслабването- 2

Верни съюзници по пътя на отслабването- 2

25/09/2018 Off By djani

Продължаваме с една от вечните теми на човечеството и именно –отслабването. Без излишно да словоблудстваме преминаваме към списъка с останалите продукти в борбата с излишните килограми.

Броколи-

Наполедък из интернет се въртят смешни клипчета как деца се отвращават дори от вида на броколите, които майките отчаяно се опитват да напъхат в злоядите им устенца. Сигурни сме, че сред вас има и родители с въображение, които не само биха измислили как да вкарат така полезните броколи в менюто, но и самите те биха били добър пример. Нагледно. Броколите бият повечето зеленчуци с точки и ползи. А ние ще помагаме със стаии по темата за апетитно поднесена храна.

 

 

 

Ябълки и круши.

Познаваме ги, произвеждаме си ги, знаем за ползите. На фона на всичко, което знаете добавяме нещо полезно. Консумирайте ги с кората. Съдържанието спомага за перисталтиката на червата. Така пише в книгите. Не си измисляме такива сериозни работи.

 

 

 

Козе сирене

Има племе, за което се твърди, че дължи дълголетието си именно на козето сирене. Много хора не го харесват (сиренето, да не решихте, че става дума за племето) заради специфичният вкус и миризма, но до сега не сме чули някой да е отрекъл ползите.

 

 

 

Вместо тестена закуска – яйце!

Широко разпространен, лесно достъпен продукт и обичан като вкус, яйцето засища и спомага  цялостната ви диета. Списъкът с рецепти стига до плюс безкрайност по бащина линия.

 

 

Канела вместо захар

Даа, знаем, че не е същото, но тя освен отслабващ има и полезен ефект, например върху кръвната захар. За захарта не сме чували никакъв подобен бонус. Има мацки, които не си пият сутрешното капучино без канела. Опитайте.

 

 

 

 

Начална скорост и тласък за метаболизма ви- люти чушлета.

Нека го пробват само любителите на люто. Диетата не бива да е изтезание.

 

 

 

 

Зелен чай

Ще завършим с нещо, което много пасва на стайлинга на на нашия сайт. Дори обмисляме специална статия , специааално за негово величество Зеленият чай! Класика в жанра. Слабичките вече вероятно знаят за ползите от него и все пак специалистите твърдят, че не бива да се прекалява с консумираното количество. Максимум до 2 чашки на ден. Да, чаени…  😂

 

 

 

 

Като завършек- ние нямаме претенция да бъдем гуру специалисти в отслабването. Ние сме по идеите. По добрите   идеи. Освен до тук изброените, оцетът, кафето и суровите зеленчуци (като храна, в салата или прясно изцедените им сокове са също продукти, които са неизменни помощници в изгарянето на мазнини. Разбира се това трудно може да се получи при застоял начин на живот без физическа активност. Както казахме и в началото, опитайте да вкарате в менюто някои от тези продукти, само ако ви допадат на вкус и лекар е установил, че диетата не е заплаха за вашето здраве!

 

Ако нямате сили за диета, хм… заобичайте себе си!