Опасен феномен – веднага излезте от водата, ако вълните станат квадратни!

Опасен феномен – веднага излезте от водата, ако вълните станат квадратни!

23/07/2019 Off By nina

Природата е невероятна и често показва невероятни неща. Хората, които са виждали квадратни вълни в морето, обикновено не знаят, че това е феномен. Освен това те не знаят и че такива вълни могат да бъдат опасни, казва Babske veci.

Това явление обаче не е присъщо на всяко море. Такива вълни се срещат само на места, където се срещат две морета, всяко със собствен поток и вълни. Ако вълните са перпендикулярни един на друг, те могат да създадат такива квадратни шарки на повърхността на водата. Изглежда много впечатляващо и интересно, но по-добре е да не се влиза във водата по това време.

Смъртоносни вълни.

Причината за опасността от такива вълни са особено силни противоположни течения. Те могат да потопят плувец или малка лодка. Тъй като тези вълни могат дори да преобърнат малък кораб, такова море може да бъде изключително опасно за плуване.

Въпреки това, както вече споменахме, такива вълни се появяват само на някои места. Можете да ги видите във Франция на Ил дьо Ре, близо до Ла Рошел или близо до Тел Авив, Израел. Те обаче могат спонтанно да се появят навсякъде по света, където съществуват подходящи условия.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Всъщност, такова явление е много привлекателно, но не забравяйте, че ако го видите, просто му се наслаждавайте от брега. В противен случай може да се окажете в тежко приключение, често с фатален край.

Превод – Нина Жишева