Острови с чудни форми

Острови с чудни форми

13/02/2019 Off By djani

Всички знаем, че природата е най-великият художник. Изваяла е чудни форми на неочаквани места.  Понякога те се допълват от човешкото въображение, но в случая ще видите, че  не става дума за намеса от хората. Чудновати форми на острови погледнати от високо впечатляват и привличат туристи от цял свят. Както се досещате обиколката ни ще  бъде само виртуална (за съжаление).

Tavarua Island Resort е малък необитаван остров с форма на сърце във Фиджи и е задължителен в списъка с най-добрите курорти в света.

Следващият чудноват остров се намира в югозападната част на източния бряг на Guimaras . Той безспорно има формата на крокодил и е само на около 30-45 минути с лодка от Sabang или San Isidro. Inampulugan произлиза от думите “ina” за “майка” и “pulo”, което означава “остров”. Той е най-големият от трите острова близо до континенталната част на Гимарас.

Molokini е малък остров с форма на полумесец, разположен само на няколко мили от южния бряг на Мауи. Той е един от трите вулканични калдери на земята и е образуван преди около 150 000 години. Това не само е геоложко чудо, но e и екологично. Като държавен район за опазване на морския живот и птици в Хавайските острови, Molokini е дом на поразителен живот. Освен уникалните видове птици, ще откриете над 200 вида цветни тропически риби, някои от които могат да бъдат намерени само тук, както и известните хавайски зелени морски костенурки. Ако имате късмет, можете дори да забележите китовата акула, която яде планктон!
И кораловия риф тук процъфтява благодарение на обилната слънчева светлина и оптималните океански течения.
 

 Ли Гали, е архипелаг от малки варовикови острови, разположени точно до брега на Амалфи в Южна Италия. Наречени на сирените от гръцката митология, островите са разположени между остров Капри и живописното село Позитано.  Според местния фолклор, тук царят Одисей, от епичната поема на Омир Одисей, среща сирените на едно от своите пътувания. Той успява да оцелее от музикалната атака на сирените, като се обвърза с мачтата на своята лодка.

Днес в региона се намират едни от най-екстравагантните курорти и хотели. Когато се гледа от въздуха, един от островите Ли Гали прилича на делфин.

В краят на тази виртуална разходка, от сърце ви пожелавам да имате време, начин и шанс да ги видите и на живо.

източник снимки: Google

автор: Тезджан Ферад – Джани