От какво са направени капсулите за кафе

От какво са направени капсулите за кафе

18/09/2019 Off By martha

За направата на перфектната чаша кафе означава създаването на еднакво надеждна капсулна система за хора, у дома. Нуждаем се от обвивка, която е защитна, издръжлива и достатъчно херметична, за да се гарантира, че кафето вътре ще остане толкова свежо, колкото и когато е било и преди това. Алуминият е материал, който отговаря на предизвикателството, защото позволява всяка капсула да бъде херметически затворена, заключвайки се в този аромат на кафе.

Ниската плътността на алуминия, ниското тегло и гъвкавостта го правят един от най-полезните метали в индустрията днес. Всичко – от фолио до дограма до фюзелаж на самолети – вече може да бъде изработено от универсалната сплав, както и от факта, че е лесно излята, нарязана и устойчива на корозия, което я прави идеална опаковка. Извличането му от неговата оксидна форма е скъп процес, въпреки че топенето изисква алуминиевите и кислородните атоми да бъдат разделени с помощта на мощен електрически ток. Това е процес, който е толкова енергоемък, че новият алуминий се нарича шеговито затоплено електричество.

Всеки метричен тон пресен алуминий използва приблизително същото количество електроенергия, за да произвежда колкото средното американско жилище изразходва за една година – рециклирането използва само 5% от мощността. Фактът, че алуминият е безкрайно рециклируем, прави повторното използване на съществуващия материал отново и отново ефективен начин за намаляване на въздействието върху околната среда. Всъщност много алуминий се рециклира днес, но може да се направи по-ефективно, за да се постигне пълна устойчивост. Част от проблема се свежда до неефективността, открита в процесите на събиране на отпадъци по целия свят. В Англия, например, всички предмети, събрани за рециклиране, които не отговарят на специфични критерии за размер – независимо от материала, от който са направени – са отделени от останалите и са изгорени или погребани в депата.