Пари от скрап

Пари от скрап

14/10/2018 Off By martha

Когато купувате нова кола, вие искате тя да издържи възможно най-дълго, тъй като вероятно сте инвестирали много пари в нея. Разбира се, колите остаряват, разбиват се и понякога се унищожават при инциденти. Ако колата ви вече не става за използване можете да се замисляте да дадете нейните части на автоморга, от колкото да ги услужите на братовчеда. Има много ползи в това да дадете колата си на скрап включително и факта, че ще получите пари за това и, че ще въздействие позитично на околната среда.

От колко време се опитвате да се отървете от старата такатайка, която седи в гаража или на паркинга пред блока? Може да е време да приемете факта, че никой няма да го закупи и е време да го разчастите или да кажете на съседа да го направи и да спре да заема място на паркинга. След като направите това, може би дори ще имате пари и за нова кола, кой знае…

Ако искате да помогнете на планетата, това е идеален начин да го направите. Почти всяка част от колата може да бъде използвана или поне притопена и направена на нещо друго. Металът от автомобилът ви може да бъде рециклиран, а работещите частите могат да бъдат използвани повторно. Когато се прави нов метал се отделят множество газове, допринасящи за глобалното затопляне, но ако предоставите вече готов метал от кола можете да избегнете тази стъпка. Ако металът е направен от рециклиран метал се спестява направата на алуминий. Спестява се също и от медта и стоманата.

В крайна сметка, кой не харесва допълнителни пари. Въпреки че вероятно може и да не изкарате толкова колкото първоначалната ви инвестиция, ще получите пари за реално боклук. Възможно е обаче да се сдобиете и с повече пари в зависимост от марката и модела. В всеки случай ще можете да си купите поне едно колело и да поспортувате малко. Така ще помогнете на околната среда и на себе си едновременно. Всички печелят.

 

Автор: Мартина С. Попова