Паяците могат да изядат всички хора

Паяците могат да изядат всички хора

27/12/2018 Off By martha

Ако паяците работят заедно, те могат да изядат всички хора само за една година. Предупреждение, аракнофоби! Това сигурно не е място за вас.

За тези от вас, които са останали, се подгответе да поглъщате една много страшна, и разбира се, съвсем отвратителна истина. Тя е, че паяците могат да изядат всички 7,2 милиарда от нас само за една година. Ако наистина искаха. А кой ще каже, че не искат?

Констатацията идва от доклад, публикуван във Вашингтон Пост. Според експерти, ако добавите теглото, което консумира цялото население на паяците в света за една година, то е повече от комбинираното тегло на всеки хора на планетата. Това изобщо не звучи позитивно.

Изследването е водено от Мартин Нийфелер Клаус Бирхофер, както и Бранденбургския технологичен университет Котбус-Сенфтенберг в Германия. Те публикуваха своите открития в списанието през март 2017 г. Въпреки, че откритието не е ново само по себе си, то все още е опустошително и доста шокиращо. Кой би си помислим, че тези малко многокраки същества ядат толкова много? Учените са открили, че паяците по целия свят ядат между 440.9 и 881.8 милиона тона плячка през една година. Общата биомаса на всички възрастни хора на Земята се оценява на около 316,3 милиона тона. С други думи, ние дори не бихме задоволили апетита на паякообразните, ако се решат и организират глобално нападение.

Всички паяци на Земята тежат около 25 милиона тона. Според учените това е еквивалентът на 478 кораба „Титаник“. Това е доста шокиращо число, дори и за хората, които са го изчислили. Положително е, че паяците за сега не искат или не могат да ни изядат. Предпочитат насекоми като комари и мухи. По този начин, за сега, те са наши приятели. Така че, не се отчайвайте, когато обмисляте тези новини. Все още няма причина за паника.

Автор: Мартина С. Попова