Печатът на Соломон

25/03/2019 Off By nina

Дали цар Соломон наистина е притежавал магически пръстен – даден му директно от небето – с който можел да контролира Астарот, принцът на ада? Печатът на Соломон (или Пръстенът на Соломон) е известен като Звездата на Давид в еврейската традиция и е магически пръстен, приписван на цар Соломон в средновековната еврейска традиция и в ислямския и западния окултизъм. Описан като пентаграма или хексаграма, за пръстена се казва, че дава на Соломон властта над демоните и джините и му дава възможност да говори с животни, като по този начин става мощен магически мотив, амулет и талисман в окултизма от Средновековието и епохата на Ренесанса, алхимията и церемониалната магия.

Хексаграмният пръстен му бил изпратен директно от небето

Изработени от месинг и желязо, двете части на пръстена запечатали писмени команди, адресирани до редица добри и зли духове. Произходът на легендите около печата на Соломон е трудно да се установи, но е известно, че средновековните арабски писатели са разработили легендата и хексаграмната асоциация твърди, че пръстенът е бил гравиран от Бога и изпратен директно на Соломон от небето. Хексаграмата е поставена на знамето на Израел през 1948 г., но произхожда от изображенията на Соломоновия печат от 14-ти век. Тъй като хексаграмите се използват толкова видно в еврейската езотерична литература от ранния период на Средновековието, повечето учени са съгласни, че символът е влязъл в кабалистичната традиция на средновековна Испания от арабската литература.

Позоваването на печата на Соломон като пентаграма за пръв път се появява в западна магия на Ренесанса, например, когато английският епископ и антиквар Уайт Кенет (1660-1728) споменава „Пентагъл на Соломон“, притежаващ властта на изгонване на демони. В Хептамерон (1496 г.) от Петър де Абано „Соломонският пентакъл“ всъщност бил хексаграма, издигната на етажи, върху които магьосниците стояли за защита, докато призовавали различни демони.

Книгата за Магията на цар Соломон

Експериментите на цар Соломон със свръхестествени явления, включващи ограничаването на „72 духа в бронзов съд“. Царят предал Книгата на магиите на сина си Ровоам, но той я отнесъл със себе си в гроба.

Превод от английски – Нина Жишева