Плодова терапия

Плодова терапия

22/11/2018 Off By djani

Ползите от плодовите масла, които играят поддържаща роля в много проблеми, вариращи от кожни до храносмилателната система, привличат вниманието на всички. Нека да обърнем внимание на някои от тях.

  1. Кайсиево масло

Кайсиевото масло може да се използва при грижата за ноктите. Тъй като ги укрепва , предотвратявайки счупването, ги прави по-здрави. След като се погрижите  за ноктите, можете да намажете кайсиевото масло върху ръцете и ноктите с помощта на памучна вата. Ще забележите положителните ефекти след няколко седмици.

  1. Кокосово масло

Популярността на кокосовото масло нараства през последните години.

То излиза на преден план с въздействието си върху кожата. Влиза в състава на различни козметични продукти. Освен това киселините в съдържанието му предотвратява лоши миризми.

 

  1. Лимоново масло

Освежаващата миризма на лимоново масло дава на хората усещане за благополучие. Ако се чувствате уморени и безсънни, когато искате да съберете концентрацията си, да освежите дъха си, можете да натопите  парче памук с няколко капки лимоново масло и да вдишате.

Не забравяйте, че ароматите на цитрусовите плодове са полезни за психиката.

 

  1. Черно масло

Маслото от къпина се добавя към много козметични продукти. Черното масло, което създава стимулиращ и тонизиращ ефект, особено при почистването на кожата, може да се нанесе върху лицето с помощта на памук, като се добавят 2-3 капки към чаена чаша вода.

  1. Масло от ягоди.

Можете да полагате редовни грижи за краката си с вазелин, към който  ще добавите 3-4 капки масло от ягода. Можете да омекотите петите си с тази смес.

  1. Масло от авокадо

То  е чудесен овлажнител, който е подходящ за всички видове кожа. Също така увеличава производството на колаген и предпазва кожата от бръчки и стареене. Маслото от авокадо,  спомага хидратирането на кожата за дълго време и може да бъде по-ефективно от най-добрите козметични овлажняващи продукти на пазара.

  1. Оранжево (цитрусово) масло

С богатото си съдържание на  витамините -B, C, E , калий, цинк, фосфор, магнезий и желязо, оранжево масло спомага за отстраняване на вътрешното и външното възпаление. Оранжевото масло, което спомага на тялото да се освободи от токсини,  помага и за храносмилането.

 

Предупреждение: Плодовите масла  трябва да се получат от 100% биологична маса чрез метода на студена преса.  Почти всички от тях, могат да причинят увреждане на кожата в случай на неправилна употреба. Много е важно да ги използвате разредени, защото те са концентрати.

ВАЖНО: Не забравяйте, че алтернативната медицина никога не замества истинското лекарство. Затова е по-добре да се консултирате със специалист по ароматерапия.

източник снимка: Google

автор: Тезджан Ферад – Джани