Поверително за среброто и сребърната вода!

Поверително за среброто и сребърната вода!

16/02/2019 Off By djani

Вероятно знаете старата традиция да давате на детето си сребърна лъжица на първия зъб. Освен символиката, ритуалът има и практическа, научно потвърдена стойност.

Традицията е пряко свързана с дезинфекциращите свойства на среброто, защото с въвеждането на допълнителни храни в тялото на бебето, не винаги влизат само полезни бактерии. Ето защо, лъжицата от метал е способна да убие повече от 650 различни вида патогенни микроорганизми!

От древни времена за среброто се говори като за метал с чистота и девственост, способна да изгони всичко, което е зло и тъмно. По този начин, предците са знаели, че водата, която за известно време стои  в сребърни чаши, придобива лечебни свойства.

Сребърните кани за съхраняване на вода са използвани от повечето  древни народи. А в Аюрведа е описан процесът на потапяне на сребро в гореща вода и последващото лечение с тази вода на чревно възпаление, болезнена менструация, сърдечно заболяване.

През 1942 г., по време на строителството на пътя Бирма-Асам, хиляди работници са починали от холера и дизентерия. Един лекар от Англия, Р. Бентън, заповядал да се снабдят строителите с вода, напълнена със сребро, и по този начин спрял епидемията.

Зареждането на вода със сребърни йони не е приказка измислица, а хилядолетна мъдрост, доказана с научни изследвания. От средата на 19 в., технологията се е използвала активно в медицината. За разлика от антибиотиците, към които бактериите развиват резистентност, обработката със сребърна вода не причинява алергии или други негативни последици. Сребърната вода се използва в хирургията за лечение на ставите, за лечение на дълбоки гнойни лезии на меките тъкани и следоперативни конци. В гинекологията, водата се използва за лечение на възпаление на лигавицата.

В офталмологията, водата със сребърни йони се използва за изплакване на очите срещу конюнктивит, блефарит, кератит и други възпаления.

Сребърната вода лекува устната кухина и парадонтоза.

Вътрешно, сребърната вода може да се приема за лечение на пептична язва, гастрит, киселини, колит и алергии. Има благоприятен ефект и подпомага лечението на инфекциозни чревни заболявания.

За да получите лечебна вода със сребърни йони, трябва да поставите сребърен предмет в стъклен контейнер с течност и да го оставите за 5-12 часа. Времето зависи от обема на водата и размера на среброто. Например, трилитров буркан с вода ще трябва да престои до 24 часа и тогава да се консумира, но задължително прочетете и се консултирайте за подробна информация. Самолечението не е препоръчително в никакви случаи. Само напомням…

източник снимки: Google

автор: Тезджан Ферад – Джани