Подводният ресторант

Подводният ресторант

08/02/2019 Off By martha

В Малдивите съществува подводен рай под формата на ресторант в петзвезден курорт. Смята се, че това е най-големият подводен ресторант в света, който е изцяло изграден от стъкло и се намира на почти 6 метра под нивото на самият остров. Ресторантът предлага вкусни деликатеси, както и прекрасен изглед към богатия морски живот. Звучи като истинска приказка.

Много планиране и упорита работа е била нужна за създаването на великолепният ресторант. Почти 13 сантиметровата стъклена конструкция е създадена в Япония, докато всички части са свързани в Нова Зеландия. Цялата структура е била доставена до Малдивите с кораб и спусната до нейното местоположение. Този проект включил много хора, които работели неуморно, за да превърнат тази мечта в реалност. Ресторантът, поради луксът, е доста скъп и затова не е достъпен за всички. Въпреки, че това е единствен по рода си успешен опит, той със сигурност ще направи дупка в джоба ви.

Благодарение на местоположението си и околностите, ресторантът се отличава с морски дарове и е известен със своите омари и миди. Целият „експеримент“ е изключително сюрреалистичен. Веднага щом влезете в него, усещате как сте транспортирани в друго измерение с морски създания, които ви заобикалят и великолепни корали, създаващи грандиозна атмосфера. Тъй като е под вода, ще бъдете далеч от шума и суетата на живота. Тишината и спокойствието заедно с отвъдните визуализации ще ви поставят в транс и ще успокоят сърцето и душата ви.

Мениджмънтът взема няколко предпазни мерки, за да запази ресторантът безопасен и сигурен. Неговото сложно местоположение не им пречи да почистват ресторанта два пъти дневно с помощта на местни водолази. Те са изключително ангажирани да направят тази приказка незабравима за клиентите. Подобен проект със сигурност има някакво голямо въздействие върху морската екосистема около острова. Без значение колко внимателно е управлението, ресторантът нарушава начина на живот на морските животни. Надяваме се, че курортът е взел под внимание тези въпроси и е направил необходимото.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Автор: Мартина С. Попова