Почти изчезнал вид розов делфин роди

Почти изчезнал вид розов делфин роди

01/07/2019 Off By nina

Изключително рядък розов делфин роди розово бебе.

Животното, познато на местните жители като Pinky, е забелязано в река Calcasieu в Луизана, плувайки с розовото си бебе.

Необичайно оцветеният бозайник за пръв път се появи преди около 12 години, когато бе забелязано от капитан Ерик Рю, който редовно го виждаше да плува в района и да се чифтосва с делфините – капитанът то описа дори като „много сексуално активно“.

Действията му очевидно са постигнали желаните резултати, както изглежда Pinky, розовият делфин сега е майка на розовото бебе делфинче.

На страницата на Пинки във Фейсбук бе споделен клип, показващ двата розови делфина, които плуват пред масивна лодка в корабния канал „Калкажие“.

Смята се, че Пинки е розов делфин, чието оцветяване идва от рядка генетична мутация.

Международният съюз за опазване на природата (IUCN) определя речния делфин като застрашен, тъй като популацията на животните намалява.

Раждането на бебето на Пинки, обаче, е дало на природозащитниците надежда, че бебетата споделят генетичната мутация на майка си, което би довело до сериозна промяна в усилията за увеличаване на популацията на редките видове.

Капитан Рю сподели за Sun:

„Бозайникът е изцяло розов, от върха на носа до опашката и има червеникави очи. Кожата изглежда гладка, гланцово розова и без недостатъци.

Изненадващо, изглежда, че не е драстично засегнат от околната среда или слънчевата светлина, както би могло да се очаква, като се има предвид състоянието му, въпреки че има тенденция да остане под повърхността малко повече от останалите в стадото.

Чувствам се много щастлив, че видях този невероятен бозайник и късметлия да мога да работя и да живея в района, където често се среща такова фантастично същество.

Нашите гости са винаги развълнувани от възможността да забележат такъв уникален бозайник и ние очакваме с нетърпение да се появи дори и за малко“.

Бриджит Бодро също има късмет да забележи Пинки и бебето й в реката наскоро – видя ги да плуват и да играят в реката.

Бриджит сподели за KATC:

„Беше удивително да се види. Бях изумена. Каква бе реакцията ми? Останах безмълвна и в благоговение пред красивата гледка. Когато ги зърнах за първи път да изскачат в цял ръст от водата, първоначално онемях, но след това закрещях – Та това са розови делфини! Спрете лодката! Спрете лодката!

Надявам се в близко бъдеще да видим повече от Пинки, бебето й, а защо не и други.“

Превод – Нина Жишева