Приключения завинаги – DisneyLand Париж

Приключения завинаги – DisneyLand Париж

04/04/2019 Off By djani

„Дисниленд Париж“ е увеселителен парк, намиращ се източно от Париж, Франция, в долината на река Марна.

Паркът е разделен на пет зони:

Main Street USA е проектиран като американски булевард от началото на 20-ти век. На улицата има няколко магазина за сувенири, ресторанти и дори фризьорски салон. Main Street USA се e превърнало в място за големи паради, които се провеждат няколко пъти на ден. Най-колоритният парад се провежда вечер и завършва с фойерверки.

Голяма селекция от атракции е представена в частта на парка, наречена Frontierland. Можете да се возите на влакче в увеселителен парк, да посетите къща с призраци, да стреляте или да си купите истински каубойски костюм.

Adventureland Park е проектиран като пиратска база. Има стар кораб и няколко таверни, и разбира се, много забавни атракции и игрални зали.

Феновете на Жул Верн и фантастични истории непременно трябва да видят Discoveryland. Това е истински фантастичен свят, в който, освен атракциите, може да посетите няколко информационни лекции.

Главната украса на парка Fantasyland е дворецът на Спящата красавица. Желаещите могат да се изкачат до върха на една от кулите му, откъдето да види целия Дисниленд. Тази част от парка е предназначена за най-малките гости. Тук те ще бъдат посрещнати от любими приказни герои, с които можете да се разходите или да хапнете в някое от кафенетата.

Няколко години след откриването на увеселителния парк се появява нова тематична област – Walt Disney Studio. Тя е посветена на мистериите на заснемането на филми на Дисни, които са толкова популярни по света. Тази тематична област също е много голяма, десетки невероятни разходки и образователни дейности са на разположение на посетителите.

Дисниленд – тук се намира истинско кино, което се намира в двора на средновековен замък. Процесът на снимане се възпроизвежда по много реалистичен начин, абсолютно всеки може да го гледа. Посетителите на тази част на Дисниленд имат възможност да се разходят по булевард Холивуд. Това е копие на Sunset Boulevard, който се намира в Лос Анджелис. Покрай този булевард има много интересни сувенирни магазини и такива, които продават точни копия на аксесоарите, включени в различни филми, както и костюми на популярни филмови герои.

Ще бъде интересно да посетите и тази част от парка с най-малките деца. За тях е подготвена много интересна тематична област, посветена на анимацията. Тук посетителите могат не само да се научат да снимат карикатури, но и да създават свой собствен анимационен филм.

Едно от най-интересните места в новата част на парка е студио със специални ефекти. През деня тук се възпроизвеждат най-невероятните специални ефекти, в епицентъра на които са посетителите на студиото. Има пътешествия, които имитират спусканията на вълнуващи катерачи, летящи на ракетни и метеорни дъждове.

Дисниленд сам по себе си е рай за децата. Дисниленд Париж се посещава ежегодно от повече от 12 милиона туристи от цял ​​свят. На територията на увеселителния парк има отлични семейно ориентирани хотели, ресторанти, кафенета и много магазини.

Дисниленд Париж е със световна слава и популярност и задължителна дестинация за деца и всички, които пазят  искрата на детското любопитство в себе си.

източник снимки: Google

автор: Тезджан Ферад – Джани