Проблемът с наднорменото тегло

Проблемът с наднорменото тегло

23/02/2019 Off By martha

Докато интернет може да показва все по-голям фокус върху здравословното хранене и живота, изглежда, че това не повлиява младите. Тъй като затлъстяването е свързано с няколко здравословни проблеми, включително диабет и рак, важно е младите хора да поддържат здравословно тегло. За разлика от тях, по-възрастните показват много по-ниска степен на затлъстяване. Има ли нещо, което да се научи от начина, по който възрастните хора живеят?

Начинът, по който започвате деня, може да има голямо значение за вашето здраве. Добрият сън е нещо, което не винаги е възможно след вечерен купон и пиене. По-старите поколения са по-малко склонни да прекарват вечерите си в града, създавайки добра рутинна. Не забравяйте да започнете деня със здравословна закуска, нещо, което е стандартно за по-старото поколение. Това ще ви предпази от прекалено дълъг престой по време на обедната почивка.

Докато младите предпочитат са гледат сериали в къщи, важно е да се направи усилие да за разходка навън, където ще получат необходимия витамин D. Изглежда сърдечна средиземноморска диета и много време на открито може да бъде ключът към здравословния начин на живот. Вместо да обядвате на бюрото си всеки ден, полагайте усилия да излезете навън – ще се изненадате от разликата. Преди е имало по голям акцент върху разходките. Ходенето е страхотно кардио и ви дава време да слушате любимата си музика. 10,000 стъпки на ден може да ви помогне да изгорите до 500 допълнителни калории – това може да ви помогне да свалите до половин килограм седмично.

Въпреки че има много неща, които можем да научим от по-възрастните хора за здравословния начин на живот, има и много неща, които те могат да научат от нас. Прекарването на време с по-възрастните може да им помогне да научат за технологиите и компютрите. Този тип споделяне на знания би могъл да бъде от полза и за двамата, когато става въпрос за здраве и знания. Поддържането на здравословно тегло е важно и нашите навици ще се отразят на следващото поколение. Така че поемете отговорността и погледнете към вашите старейшини за важните уроци свързани със здравето.

Автор: Мартина С. Попова