Произхода на човечеството

Произхода на човечеството

27/02/2019 Off By martha

Ако търсим да разберем повече за началото на човечеството, важен източник на информация е цивилизацията на шумерите. Те са първата документирана цивилизация в историята на човечеството. Те живели в антична Месопотамия преди 6 хиляди години. Трябва да се отбележи, че имаме белези на подобни общества от преди времето на шумерите, но от тях имаме само руини на структури.

Относно създаването на човечеството знаем много малко. Из различните култури можем да намерим интерпретации на идеята за същества (богове), който дошли на Земята и създали човека. След определен период от време историята се превръща в легенда, след което легендата става мит. В сърцевината си, много смятат, че могат да намерят истина в митовете. Най-общопознатия и глобално разпространен е митът за Великият Потоп. Много религии споменават за време когато хората са живели хиляди години. Шумерите са документирали лист на техни крале, датиран „преди потопа“, и всички те са починали на възраст 25,000+ години.

Някой смятат, че те просто са броели години по различен начин, но това не е потвърдено. Други спорят, че може би те са притежавали някакъв вид наука, която е позволила да удължат живота си. Улики от познание на ДНК или клониране на хора не са намерени.

Въпреки това, в голям брой от изкуството на шумерите са изобразени създадения, който слизат на Земята и биват пищно посрещани като цивилизацията. Често те са изобразявали хората със криле и нека не забравяме митичното животно, с което те са най-познати, ламасу  – крилат бик с човешка глава.

Днес учените са развили технологията до такава степен, че е възможно да се клонират органи. Вече успешно са клонирани няколко вида животни изцяло. Често се говори за изгубената наука от античността. Съществуват множество структури, който до ден днешен си нямаме идея как са построени или защо. Дали наистина извънземни са дошли на земята, създали са ни по техният лик, но са ни дали ограничени способности, за да не ги покорим? Възможно ли е митовете някога да са били факти от историята?

Автор: Мартина С. Попова