Първият национален парк

Първият национален парк

05/07/2019 Off By martha

Първият и най-известният национален парк в света, Йелоустоун държи множество образи: гейзери, горещи извори, гористи планини, хиляди лосове и бизони. Паркът се превърна в един от най-важните природни зони в света, водеща екосистема от растения, животни и пейзажи, които сме запазили заради своята уникалност и красота. Заделен заради геоложките си странности през 1872 г., Йелоустоун сега представлява много повече – той се е превърнал в американска природна хазна, икона от нашето минало и маяк за бъдещите поколения.

Запазването на такова голямо парче земя било необичаен и визионерски акт, но благодарение на доброто за прозорливостта на онези, които видяха присъщата стойност на „празната“ земя. Помислете, че през 1872 г. природата все още е била неопитомена. Днес отчаяно се нуждаем от места като Йелоустоун, за да ни укроти и успокои. Нуждаем се от почивка от градското мелене, места, където можем да се откачим от технологията и да прегърнем природата и всичко, което тя може да предложи. Семейството на Понсе, което имало възможност да посети Йелоустоун, казва за пътуването си до известния парк, “това определено е най-голямото приключение в живота ни.”

В обширното пространство на Йелоустоун с площ от 3500 квадратни километра, в първите дни на туризма посетителите обикновено прекарват седмица или повече, правейки една спокойна разходка през парка. Често започват в Мамут Хот Спрингс, който остава привлекателно място, особено ако влезете в парка от север. Вероятно ще видите рогозъб, който ще пасе и евентуално овцете на близките скали; също така много търсят лосове и елен муле сред покритите хълмове.

Докато се намирате в този северен район на парка, можете да се разходите по умерено напрегната пътека до вероятно най-добрия преглед на Йелоустоун. Походът се изкачва през алпийски ливади и иглолистни горички до върха на планината Washburn на 10 433 метра, където ще имате изглед към Tetons на юг, струи пара на различни места и просторен планински пейзаж. При добри дни можете да видите до 160 километра.