Разходка сред облаците

Разходка сред облаците

27/01/2019 Off By djani

Ледникът Дайщайн е едно от най-посещаваните места в Херцогство Щирия (Австрия). Той предлага множество атракции на своите посетители. Една част се намират на Крипенщайн – местната планина на Обертраун, достигаща височина от 2100 м.

Една от тези атракции са т. нар. ,,Пет пръста“ – наблюдателна площадка, попадаща сред десетте най-впечатляващи наблюдателни площадки в света.

От петте издадени над пропастта платформи, всяка от които има различен дизайн, може да се насладите на спираща дъха панорама, включваща Халщат, езерото на Халщат и целият регион. Една от платформите е направена изцяло от стъкло и е предизвикателство за смелостта на всеки. Един от ,,пръстите“ е с дължина 4 м. и се извисява над 400 метрова пропаст.

На един от другите ,,пръсти“ има рамка за картина, за ефектна снимка на фона на планините. На единият от крайните ,,пръсти“ има телескоп, който се ползва без заплащане. До платформата се стига за 20 минути чрез лифт. Отсега нататък всички гости, които пристигат в австрийския Дахщайн, могат да се разходят по висящия мост.

 “Стълбище за никъде” е само за посетители със силни нерви.

Мостът е дълъг 100 м. Той е нов притегателен център за туристи на ледника Дахщайн, заедно с местния дворец от лед, както и платформа над пропаст Дахщайн Sky Walk, който се намира на надморска височина от 250 м. Посещението на окачващия мост струва 3 евро за възрастни. Входът за децата е безплатен. Цената включва посещение на Ледения дворец, който свързва новия мост с ледника.

Други атракции са Ледената пещера и Пещерата на мамута.

Гигантските ледени скулптури и изумителни скални образувания са само част от магията, до които човек може да се докосне, разбира се само с компанията на опитен водач. Ледената пещера е място за концерти с класическа музика през лятото. Музикалният фестивал там е от средата до края на август и е с избрано международно участие. Страхотно преживяване за авантюристи с префинен слух. Екскурзии, сноуборд, ски и ски бягане, алпинизъм, туризъм, катерене, парапланеризъм, наслаждавайки се на природата – всичко това можете да направите на ледника Дахщайн.

източник снимки: Google

автор: Тезджан Ферад – Джани