Рециклирането на алуминий

Рециклирането на алуминий

18/09/2019 Off By martha

Нараствайки с предизвикателство, Nespresso създаде глобална програма за рециклиране на капсулите за кафе направени от алуминии. В 53 страни те могат да бъдат изпратени до специализирани преработвателни предприятия чрез услуги за събиране на домашни стоки, услуги за обратна връзка и места за събиране.

В растенията те се раздробяват преди отработените площи да се използват за различни зелени инициативи: почвени генератори във Великобритания, биогориво за автобуси в Холандия и компост за отглеждане на ориз за хранителни банки в Испания, Италия и Португалия. В Швейцария почвите се смесват с друг органичен материал, за да се получи биогаз, от който произведената електроенергия се връща обратно в швейцарската мрежа. Дори излишната топлина, създадена при смесването на сместа, се оползотворява и се използва повторно на място или се пренасочва към местната фабрика за водите на Нестле. И когато процесът завърши, оставеният материал се използва като естествен тор за земеделието. Независимо от това, което се случва с основанията, алуминият винаги е компресиран, разтопен и изпратен да започне следващия си живот.

Nespresso изгражда тази схема повече от 25 години, за да направи рециклирането на капсулите по-достъпни за потребителите. И от 2015 г. насам, един от начините, по който компанията насърчава хората да участват е чрез партньорство за създаване на продукти, направени от рециклиран алуминий. Рециклирането на капсулите правилно е важна стъпка към създаването на напълно кръгла система. И като демонстрират многостранните начини, по които те могат да бъдат използвани повторно, кампаниите стимулират търсенето за да се направи рециклирането по света по-ефективно.