Рубиненият шоколад  – новата наслада за сетивата

Рубиненият шоколад – новата наслада за сетивата

11/06/2019 Off By nina

Този нов четвърти вид шоколад може да направи розовото новото кафяво.

Подгответе акаунта си в Instagram. Шоколадът с розов цвят се движи именно в тези среди и е голям повод за хвалба. Швейцарският производител на шоколад Бари Калебаут пусна новия си рубинен шоколад в САЩ и Канада. Компанията нарича рубин четвъртия вид шоколад, свързващ тъмния, млечния и белия.

Компанията представи дебюта на новия си рубинен шоколад в Шанхай през 2017 г. Той е “напрежението между плодовото зрънце и пикантната гладкост”, заяви компанията по това време, “Истинска дълбока наслада за сетивата.”

През същата година шоколадът има и търговско издание с известните десерти KitKat.

Шоколадът е естествен и е направен от рубинено какаово зърно. Бари Калебаут използва “иновационен процес”, който отне години да се развие (точният процес се пази в тайна), за да отключи вкуса и цвета на зърната. Компанията твърди, че не добавя плодове, вкус на плодове или какъвто и да е цвят на шоколада.

Въпреки че рубиненият шоколад идва в САЩ, това не означава, че можете да го купите веднага. За да го продаде, Бари Калебаут трябва да получи одобрение от Агенцията по храните и лекарствата (FDA), за да го продава като шоколад, съобщава Confectionery Production. Дотогава продуктът ще се нарича ” кувертюр рубин “.

Клипът показва как рубиненият шоколад се използва в сладкарниците и как хората реагират на вкуса му:

Превод – Нина Жишева