Сватбата на съвестта и финикийските знаци

Сватбата на съвестта и финикийските знаци

25/12/2018 Off By djani

Никой не знае кога точно е била тази сватба. Дали е мигът, в който Пилат си е измил ръцете. Или е още по-назад в миналото, когато един древен мъжки екземпляр е отишъл да отреже малко дърва и горският си е затворил очите пред изречението:

– За децата бате, пещерата е много студена!!!

В съвремието тези двама (съвестта и финикикийските знаци) са отдавна доказана и добре работеща двойка. Благодарение на тяхното, така добре развиващо се брачно съжителство, реалността се изкривява до там, че далечните братовчеди на г-жа Съвест – Морал, Етика, Достойнство, Чест и Справедливост отдавна вече не се бунтуват и приемат безропотно уродливите им решения. Може да кажем, че са модерна двойка, в която обаче доминира Финикиеца. Съвестта послушно затваря очи и скланя глава, независимо дали става дума за подаряване на огромна поръчка на някоя фирма, пускане на свобода на педофил с доказани престъпления под парична гаранция или оневиняване на някой сгазил дете на пешеходна пътека.

Понеже плодовете на този мрачен съюз са много и няма как да ви изброявам всичките, а и сигурна съм около вас има още толкова, нека ги наричаме накратко Престъпления. Техните уродливи деца се множат и щъкат безнаказано. Народът е главно много възмутен и гневният му изблик е основно в социалната мрежа и продължава кратко. Каквото и да се случи, обаче в крайна сметка излиза така, че всяко чудо е за три дни. После пресата подхвърля друг къшей за дъвчене на жадната за сеир маса и така си тече живота…

Мисля си как например спят лекарите, които едва не ме убиха миналата година…?!? Толкова ли е безценен човешкият живот?!? Клетвите нямат никакво значение… Хипократ отдавна няма кости да се обръща в гроба, то е ясно… Ами тези, които пишат учебниците на децата? На кого слугувате изроди и не си ли давате сметка, че тези дечица са утрешното общество на тази измъчена до краен предел държавица?

С какво приспивате съвестта си? В какво божество вярвате, че парите са по-важни от справедливостта, от изграждането на едно добре образовано, мислещо общество?

Аз лично си признавам, че може би сватбата на финикийските знаци със съвестта е може би най-успешният брачен съюз. През новата година да си пожелаем разтрогване на този така подъл, мрачен и разрушителен съюз.

Промяна трябва. Спешен развод. Съвестта трябва да се събуди.

източник снимки” Google

автор: Тезджан Ферад – Джани