Свински живот

Свински живот

18/01/2019 Off By djani

Изразът „като свиня” вече не означава същото. Грубата асоциация за вулгарно, всеядно животно вече е размита, на фона на снимките, които ще видите. Съвремието предлага най-различни форми на ексцентрични удоволствия, но това надминава и най-смелите ми видения.

На мен ми звучи по-скоро забавно, отколкото приятно и да ви призная не бих платила за подобно „удоволствие”, но ми се струва истинско приключение. На снимки. Уточнявам. Има неща, които не искам да виждам и пипам на живо.

„Pig beach” или в буквален превод – свински плаж е нова форма на забавление за съвременният човек.  Макар че от кога животът заедно с животни е ново явление не знам, някой е използвал по най-хитрият начин една естествена форма на живот и я е превърнал в бизнес.

Наричат го също Пиг Айлънд – . „свински остров“. Това  е необитаем остров, разположен в ЕксумаБахамските острови. Дължи неофициалното си име на факта, че се обитава от колония прасета, които живеят на острова и заобикалящите го плитчини. От север на юг е издължен на 1,8 км. , а максималната ширина достига 1,6 км. Площта му е около 0,9 квадратни км. На острова се намира три извора на питейна вода, които образуват малки езерца.

Според легендата, свинете са оставени на острова от група моряци, които искали да се върнат и да ги сготвят. Уви, моряците никога не се завърнали, а прасетата оцелели на оставената храна от преминаващите кораби. Според друга версия, прасетата са оцелели след корабокрушение и са успели да доплуват до брега, а според трета версия прасетата са избягали от близко островче. В днешно време те се хранят от местните и от туристите.  Островът е обитаван от около 20 прасета и малките им. Освен тях, на острова живеят няколко котки и кози.

Преди време 7 от животните са намерени мъртви. Уейд Никсън, собственик на едно от прасетата, прави изявление пред местния вестник „Насау Гардиън“: „Това се случва за първи път от 30 години. На животните е дадена неподходяща храна“. 

След този инцидент се въвежда забрана за хранене на прасетата от страна на туристите.

Колкото и да не го разбирам, все пак идеята, че животните си живеят в естествена среда и са толкова уважавани ми допада…

източник снимки: Google (ти к’во ли не си виждал)

автор: Тезджан Ферад – Джани