Селото на лисиците

Селото на лисиците

12/10/2018 Off By martha

Съществуват много чудновати места на планетата, дали природни, дали направени от човека. Не е тайна, че японците изцяло приветстват интересни, креативни неща, а едно от тях е едно село в Япония, което е пълно с лисици. Това място се е превърнало в зоопарк в повече от 200 лисици, в който свободно можеш да се разходиш. Лисиците принципно не са особено агресивни животни, но те са изключително любопитни, пъргави и диви. Може да се каже, че до някаква степен тези са опитомени, но не точно. Те живеят в огромно отворено пространство, а причината да са приятелски настроени към хората, е че са свикнали с грижата, която им е предоставена.

При влизане в зоопарка, първо се сблъсквате с клетки пълни с новородените малки лисички, отглеждани от майките си. В тази част има лисича болница и ако се престрашите, можете да подържите някоя лисица с ръцете си с наблюдение от зоолог. В момента, в който лисичките порастнат достатъчно, че да бъдат разделени от майчините грижи, те биват преместени в голяма затворена част, където могат да тичат и да играят с другите.

След този период, те биват приети в основното лисиче село, което е заема най-голяма площ – почти 2 хиляди квадратни метра отворено пространство, в което има къщички, лисичи олтар, затворена платформа, в която се хранят, и много места за криене и игра.

Можете да купите лакомства за лисиците, но внимавайте защото в момента, в който надушат, че имате храна изведнъж ще Ви се лепнат и ще ви преследват с надеждата да им дадете храната. Ако не им я дадете, някой от тях почват да Ви дърпат чантите и дрехите, в опит да получат наградата. Спокойно, лисиците няма да направят нищо опасно. Можете просто да ги приемете като малки деца, които се тръшкат, че не сте им купили играчка.

Като цяло, това е магическо място на разположение на всички, които имат възможността да го посетят. Това е преживяване, което със сигурност не е за изпускане!

 

Автор: Мартина С. Попова