Силата на орехите

Силата на орехите

15/11/2018 Off By djani

Несъмнено, в менюто на всеки човек, има несъмнено огромно количество продукти, които носят много ползи. Благодарение на тях, може да поддържате физическото , умственото и психическото си здраве на добро  ниво. Тези продукти  помагат да се защити  имунната система и да се подхранва с витамини.

Една от тези здравословни храни е орехът. Можете да го купите по всяко време на годината. Но знайте, че  ядките са най-полезни по време на тяхното узряване. В крайна сметка, суровите ядки съдържат огромно количество хранителни вещества

Ако  са подложени на всякакъв вид топлинна обработка, те губят някои от полезните си качества. Печените ядки стават по-вкусни по време на топлинната обработка , но по-малко полезни .

Малко хора знаят, че има много повече витамини в ядките, отколкото в много плодове. Също така ядките съдържат желязо, калий, калций, магнезий , фосфор. В допълнение, те са склад на витамините Е и С.

Още в древни времена,  ползите от ядките били забелязани. Отначало те били въведени само в менюто на богатите. На обикновените хора не било позволено да ядат ядки, защото допринасят за отличната работа на мозъка  подобряват паметта , подобряват умствените способности.

Ореховите ядки на външен вид приличат на човешки  мозък. Проучванията показват, че с яденето на около 10 ядки на ден, дори овкусени с лъжица мед, умът ви ще бъде по-фокусиран върху решаването на проблеми.

Йодът в ядките помага за работата на щитовидната жлеза. Той също така се бори добре срещу болести, свързани с функционирането на този орган. Ядките  помагат за преодоляване на мързела, стреса и повишаване на настроението.

Танинът, който се намира в ядките, е подходящ за стомашни разстройства . Но трябва да бъдете особено внимателни, защото, прекалявайки с броя и пропорциите, можете дори още повече да увредите стомаха си. Ако искате да лекувате стомаха с ядки, тогава е по-добре да се консултирате със специалист.

Ядките са много полезни още за кожата, косата, ноктите, костите.

Те ги укрепват, правят ги по-устойчиви и силни, и насърчават бързия растеж.

Въпреки, че ядките съдържат мазнини, те помагат да отслабнете. Специалистите активно ги включват в състава на диетите. Отбягвайте да ядете ядки след тежка вечеря, по-добре е да  се консумират преди обяд.

В допълнение към тези общи полезни характеристики, ядките носят ползи както за мъжете, така и за жените поотделно. За мъжкото тяло те са елемент за поддържане на сила, предотвратяват уголемяването на простата.

За жените са полезни по време на бременността.

И това са само някои от полезните качества на ядките. Те се използват активно в козметиката и медицината, където също използват кожа, черупки, мембрани заедно с ядрата.

С орехи, може да приготвите различни десерти от кексове до торти, баклави и обратно.

Възпитайте мисълта си в тази посока. Вече знаете защо.

източник снимка: Google

автор: Тезджан Ферад – Джани