Смути за тонус и форма

Смути за тонус и форма

10/04/2019 Off By djani

Един от приятните начини да се преборим с излишни килограми, освен физическите активности и ограничаването на вредните храни, снаксове, тежки мазнини, прекомерно количество въглехидрати е засилването на метаболизма или детокс. Както във всяка област и тук производителите виждат своя шанс да променят своя статут в този живот и познайте какво… Отвсякъде ни заливат цветни, мигащи реклами на всякакви чудодейни, магични и бързодействащи средства за отслабване. От чайове, специални диети според луната, кръвната ви група и пр. характеристики до пълно гладуване… Верният отговор може би е комбинация от всичко изброено с добавено търпение и обич към себе си. Обикновено истината е в природата. Какво имам предвид.

Години преди да лумне манията по всички тези модерни продукти, прочетох някъде, че нашумялата бразилска моделка Жизел Бюндхен поддържала форма със спорт и зелени смутита.

Сега реших, че малко повече информация няма да ми е излишна…Надявам се, че ще е полезно и за други.

Като начало да подчертаем разликата между „шейк” и „смути”.

Основата и на двата вида продукта са пасирани плодове или зеленчуци, съчетани с мляко или вода. По желание се добавят лед и подправки за декорация, и естетически вид. Основната разлика е, че при шейковете има добавени въглехидрати – например сладолед. Смутито е подсладено единствено от степента на сладост в самия плод. Т.е, то е по-чисто и полезно. Обикновено крайният резултат е гъста и вкусна напитка, която дори много спортисти използват заради високото съдържание на протеини в тях.

Разбира се има ги и в готов търговски вид, но нищо не може да ме убеди, чe трябва да ги предпочитам пред приготвеното домашно смути. Нека да видим и някои видове.

Плодово смути – разбира се, че за основа на този вид смути служи любимият ви плод.

Зеленчуково смути – Надявам се, че повече хора могат да убедят децата да консумират от този вид смути. Да кажем морковите са много подходящи, защото те са естествено подсладени и в съчетание да кажем с ягода или ябълка се получава много мек и приятен вкус.

Зелено смути – Мисля, че точно това беше и смутито на моделката…Подразбира се, основата са зелени зеленчуци…

Независимо, каква основа използвате за вашето смути, помнете, че то е в пъти по-добро от готовите опаковани сокчета с незнаен произход и изкуствени добавки.

източник снимки: Google

автор: Тезджан Ферад – Джани