Сняг в Йелоустоун?

Сняг в Йелоустоун?

18/09/2019 Off By martha

Хората отдавна са омагьосани от тази земя и е лесно да се разбере защо: Никъде на Земята няма толкова зашеметяващ изглед на дивата природа, съчетана с невероятен геоложки обект под формата на горещи извори и гейзери. Това наистина е, както се споменава в ранните си дни, страната на чудесата.

Прогнозата за времето през 2019г. предупреждаваше за сняг и минусови температури през лятото, започващи неофициалния от първи ден на лятото. Въпреки че може да изглежда изненадващо, такива екстремни климатични условия са част от климата в Йелоустоун, където снегът може да падне през всеки месец от годината. Но Дейвид Олдър, независим пътеводител в парка, който е живял близо 13 години в Уест Йелоустоун, казва, че такъв силен сняг е необичаен.

“Но всеки месец ще получаваме лек сняг – един инч, който ще се стопи бързо”, казва той. Но “… това ще нарани туризма, особено през летният сезон.”

Повече от 800 000 туристи посетили Йелоустоун през юни – и с това идва цялото объркване на толкова много хора, които внезапно се озовават на място, което е наистина диво. Снягът също може да направи живота по-труден за много млади животни, родени едва през пролетта. Мнозина се хранят с трева, която е заровена под почти един крак сняг, казва Алдер. Студът също представя и добавя стрес, който може да убие някои животни, особено малките птици. Но, добавя той, повечето от животните на Йелоустоун са се адаптирали, за да оцелеят такива колебания във времето.