Специалната кръвна група 0

Специалната кръвна група 0

07/02/2019 Off By martha

Хората с тази кръвна група играят важна роля във всяко общество, от древни времена до днес. Кръвна група 0 е първичната кръвна група на нашите предци. Смята се, че уникалността идва от факта, че те са били ловци, които трябвало да наблюдават и преценяват точно околната среда, за да могат да оцелеят. Хората с кръвна група 0 притежават невероятни качества, като енергия, характеристики, необходими за лидерството, производителност и проактивност. Тяхното генетично наследство им дава възможност да бъдат силни, продуктивни, да имат дълъг живот и да бъдат оптимисти.

Японците свързват тази кръвна група с определен тип личност. Хората с кръвна група 0 най-често се описват като ангажирани, организирани, фокусирани, отговорни, съвестни и практични. Смята се, че те са по-добри логици и могат да се ориентират по-добре.

Независимо от това, нездравословните навици или повишените нива на стрес, лошото хранене, липсата на физически упражнения ги правят по-чувствителни към неблагоприятни метаболитни ефекти, включително инсулинова резистентност, ниска активност на щитовидната жлеза и затлъстяване. Ако са под стрес, те могат да станат ядосани, хиперактивни и импулсивни. Стресът може да бъде причинен от прекомерен гняв и хиперактивност. Хората с тази кръвна група са предразположени към определени заболявания, като язви и тиреоидна дисфункция. Те имат по-високи нива на стомашна киселина в сравнение с други кръвни групи, което често води до дразнене на стомаха и стомашни язви.

Също така, членовете на кръвната група 0 често имат ниски нива на тироиден хормон и недостатъчен йод –  химически елемент, чиято единствена цел е да регулира хормоните на щитовидната жлеза. Това причинява много странични ефекти като затлъстяване, задържане на течности и умора.

Ако и вие сте част от тази група, ето някой важни съвети за подобряване на ежедневието и здравето ви:

Не забравяйте да избягвате кофеина и алкохола. Кофеинът може да бъде особено вреден поради повишаване нивата на адреналин и норадреналин, които вече са високи при хора с тази кръвна група. За да отпуснете цялото тяло, упражненията са критични. Членовете на кръвна група 0 трябва да бъдат физически активни повече от всяка друга, за да поддържат здравето и емоционалната стабилност. За да избегнете импулсивни реакции, поставете ясни цели, независимо дали са годишни, месечни, седмични или ежедневни и планирайте всичко във времето. Ако сте прекалено уморени, депресирани или отегчени, вие сте по-уязвими към деструктивно поведение, включително импулсивност, търсене на вълнение и поемане на риск. Когато сте под стрес, избягвайте да взимате големи решения или да харчите пари.

Автор: Мартина С. Попова