С брада или без?!?

С брада или без?!?

09/02/2019 Off By djani

Брадата значително променя външния вид на хората. На някои мъже тя отива, на други – не.

Има  хора, които полагат сериозни грижи и може да ги забележите със стилно декорирана брада.

Психолозите твърдят, че брадата е свързана с физическа привлекателност, ярки лични качества, компетентност и увереност. С други думи някои мъже използват брадата като „маска”, като инструмент за мъжественост и белег за мъжество.

Други изследвания отричат привлекателността на брадата, като твърдят, че най-привлекателният мъж е гладко избръснатия.

Може ли всички мъже да имат гъста и дълга брада?!? Защо някои се хвалят със сложен стил на брада и мустаци, а при някои не расте равномерно. Дали брадата е дар от природата или жестока подигравка за някои мъже…?!?

Цветът на брадата се определя в различни цветове в зависимост от възрастта и расата. В човешката популация има вариации в хормоналният баланс. Появява се за първи път в юношеството (от 11 до 17 години) поради завишените нива на тестостерон. Всяко нарушение в ендокринната система може да забави или да спре растежа на окосмяването по лицето.

Основна причина може да бъде липсата на хранителни вещества в организма, както и присъствието на вътрешни болести и увреждане на космените фоликули. За съжаление, понякога брадата не расте, защото в тялото има нарушена работа на половите хормони. Всички момчета не могат да бъдат еднакви по природа – някои започват да се бръснат всеки ден от 14-годишна възраст, но за други тази процедура остава непозната до двадесет и пет. Това, много зависи от принадлежността към определени националности – „южните мъже” по природа са предразположени към доста ранна и гъста коса, покриваща и брадата. На северните  мъже,  брада не им расте дълго време, те започват редовно бръснене в доста солидна възраст и не могат да се похвалят с гъста  брада.

 За правилния растеж на косата са необходими следните компоненти – бета-каротин и цинк, калций и йод, магнезий и силиций, калий и манган.

Ето защо, за да се спомогне израстването на грандиозно брада, консумацията на сирене, извара, плодове, зеленчуци, ядки, овес и бобови растения би могло да помогне.

В допълнение, за подобряване на растежа ѝ, може да се правят различни маски, които допринасят за храненето на космените фоликули. Това може да е репейно масло, което днес е най-ефективният инструмент за растежа на косата.

Липсата на физическа активност също може да повлияе на растежа на косата, така че трябва да се занимавате със спорт или други физически дейности. Ако питате мен, с брада или без брада, вътрешното състояние и баланс са основният фактор за доброто самочувствие

източник снимки: Google

автор: Тезджан Ферад – Джани