Тайната на пирамидите

Тайната на пирамидите

10/10/2018 Off By martha

Пирамидите в Гиза са може би най-забележителната структура на Земята. Въпреки че ги спрягат за гробници, интересен факт е, че не са намерени нито саркофази, нито каквито и да било йероглифи, което от своя страна е било типично за всякакъв вид гробници в Древен Египет. Поне да бяха намерили мумия или скелет преди да им сложат етикета.

Тогава как така археолозите са взели това решение и са позволили тази грешна информация да се пише в учебниците?

Вероятно единственото свидетелство, което имаме е, че в Хеопсовата пирамида, най-голямата от тях, намират камера (т.е. кралската камера) с нещо наподобяващо гроб, но той е празен. Експертите казват, че ако вземем под внимание ширината на „гробът” и тази на входа към самата камера, реално няма как този „гроб” да бъде внесен или изнесен от стаята. Това води до извода, че той е бил поставен още при построяването.

 

При тези обстоятелства, археолозите се чудят каква е била истинската функция на пирамидите. Какво би изисквало такава масивна постройка?

Най-физически-логичното обясненията е, че пирамидата е била огромна водно-енергийна централа. Това не е толкова нереално при положение, че през древността, реката Нил е стигала почти до самите пирамиди.Наоколо е имало много повече зеленина, а водата е фантастичен проводник на енергия. Самата структура на пирамидата подсказва такава функционалност с изключително тесните проходи през които човек трябва да клечи, за да премине. Не може да пропуснем да споменем изумителната акустика и прецизност. Самите канали, преходи и структури в пирамидите предоставят оптимални обстоятелства за създаване на енергия. Нека не забравяме, че на върхът на Хеопсовата пирамида е имало огромно парче от чисто злато, което само по себе си подсказва вероятната функция на пирамидата.

 Много експерти твърдят, че древните цивилизации са притежавали напреднали науки, които са изгубени при все още незнайни обстоятелства. За жалост, властите в Египет строго регулират и забраняват каквито и да е допълнителни  разкопки или изследвания. Чрез рентгеново сканиране на пирамидите , археолозите са открили още камери и празни, кухи пространства. Дали те биха разкрили голямата тайна на пирамидите? Вероятно е, че никога няма да разберем.

 

Автор: Мартина С. Попова