Тайните на Кораловият замък

Тайните на Кораловият замък

13/05/2019 Off By djani

Не знам дали след прочита на тази статия ще бъдете благодарни или ще ме обвинявате, че съм събудила пламъка на любопитството във вас. След като научих как един човек е разкрил тайните на пирамидите и е построил нещо абсолютно уникално, не само за времето си, но нещо, което дори и в съвремието би изисквало огромна техника и познание, и време и ресурс… е-хе… Той си отишъл без да разкрие никому тази тайна… Смятам, че това деяние на премълчаването е абсолютно егоистично… Освен, ако не му е наложено вето от някой или нещо, който го е “открехнал” за познанието… В главата ми се завъртат конспиративни фентъзи теории. Не знам, вижте и преценете сами… ето фактите.

В град Homestead във Флорида (САЩ) има впечатляваща структура от коралови монолитни блокове, построени от Едуард Лидскалнин през първата половина на 20-ти в.

CORAL LOCK е комплекс от огромни статуи и мегалити с общо тегло 1100 тона, построен без използването на машини във Флорида .

Едуард никога не е позволявал на никого да наблюдава строителството на своя коралов замък. Той бил много подозрителен. Първо построил високи стени и работел през нощта на светлината на фенер. Блоковете, които той доставял, тежали по 30 тона всеки, което е два пъти по-голямо тегло от големите блокове в пирамидата на Хеопс. Как това се е случило в онези дни, когато е нямало дори специална техника, остава загадка. Всичко е забулено в мистерия. Самият Едуард твърдял, че е разкрил тайните на египетските пирамиди, както и пирамидите на Перу и Юкатан, като Чичен Ица и Теотиуакан. Твърди се, че древните строители са построили тези структури с помощта на примитивни инструменти, лесно движещи се многотонни блокове. Има свидетели, които твърдят, че са видели кораловите блокове на Едуард, които се издигат лесно, без никакви проблеми да се движат на правилното място в парка.

Едуард вярвал, че всеки има свой собствен магнит, който взаимодейства по специален начин с магнитното поле на Земята. Той твърдял, че вижда магнитна енергия под формата на мъниста от светлина и я следва, поставяйки камъните си. Много туристи потвърждават това, като се оплакват от главоболие по време на преминаването през сводеста арка на 9-тонна входна врата.Този  човек нямал инструменти, нямал дори кола и никакво оборудване. Той изобщо не използвал електричество, и въпреки това някак си се спуснал към океана, където изсякъл многотонни каменни блокове и по някакъв начин ги пренесъл на мястото с перфектна точност.        Както бе споменато по-горе, първоначално той оградил с висока стена творението си. Вратата в тази стена също била изсечена от корали, тежала 9 тона, но толкова перфектно монтирана, че се отваряла с едно докосване на пръст. Тогава от същите блокове е била построена двуетажна кула с общо тегло 243 тона, където Ед живял  и работил  до смъртта си. По-късно завършил тронната зала с 12-метров обелиск, каменни статуи на Сатурн, Марс и голям полумесец. Последната фаза е била изграждането на спалня с две големи легла и бебешка люлка – неизпълнената мечта на Едуард. През 1952 г. Едуард Лидскалнинис  починал внезапно от рак на стомаха. След смъртта на Ед, учените започнали внимателно да изучават неговото творение. В името на експеримента мощен булдозер направил опит да премести един от 30-тонните блокове коралови замъци. Булдозерът се плъзнал, но огромният камък не се помръднал. Когато гореспоменатата врата спряла  да се отваря, било много трудно да я премахнат дори с огромен кран и било установено, че Едуард е пробил идеално отвор по цялата дължина, 5 см. в диаметър, и е прекарал метален прът с лагери през него. Дори в наши дни би бил необходим мощен лазер, който да пробие такава дупка.

Изследователят Кристофър Дан в работата си „Тайната на кораловия замък” пише: „Има само един човек на света, който е доказал със свой пример, решението на тайната за изграждането на египетските пирамиди! Но този човек вече не е жив. “И наистина, по време на живота си, Едуард Лидскалнин не оставил никакво обяснение за това, как е направил това чудо, оставил само много тайни и мистерии. Мащабът на тази сграда може да бъде сравнен с египетските пирамиди и Стоунхендж. В САЩ Кораловият замък се нарича: Американски Стоунхендж.

източник снимки: Google

автор: Тезджан Ферад – Джани