Така ще изглежда Земята, ако се стопят всичките й ледове

Така ще изглежда Земята, ако се стопят всичките й ледове

06/06/2019 Off By nina

През последните няколко години научихме, че световните нива на морската вода нарастват с бързи темпове, тъй като глобалното затопляне стопява ледените запаси на Земята.

Последствията от това бързо топене не огромни количества лед се демонстрират във видеото от Business Insider. Анимацията, която би трябвало да отвори широко очите ни и да направи страшното си предупреждение към човечеството, показва големи градове по цялото земно кълбо, които изчезват в океана.

Междуправителственият панел на ООН за изменението на климата и НАСА предупредиха преди няколко години, че много въздействия от изменението на климата вече са необратими и че морските нива ще се повишат най-малко с 90 сантиметра в следващите десетилетия.

Видеото показва крайбрежните градове в САЩ като Ню Йорк, Хюстън, Ню Орлиънс, Маями, Сан Диего, Сан Франциско и много други, покрити с вода. Много други световни градове ще бъдат изправени пред същата съдба.

Клипът е ужасяващ поглед към това, което бъдещето може да ни донесе, но се надяваме, че такива прогнози могат да доведат до обединяване на усилията по целия свят за предотвратяването ме. Ако не успеем да се обединим и поне да забавим процеса, ако вече е станал необратим, катаклизмът ще продължи да се развива все по-бързо и по-неумолимо.

Превод – Нина Жишева