Трогателна легенда за истинската любов

Трогателна легенда за истинската любов

01/08/2019 Off By nina

Сакура е емблематично растения на Япония. Има древна легенда, която разказва как се е появило дървото.

Това се случило преди много години. На територията на Япония се водели страшни войни, които опустошавали всичко наоколо.

Но в същото време растяла невероятна зелена гора, крепост на красотата в онези ужасни времена. Тя разливала наоколо буйната си зеленина и радвала окото.

В гората имало едно дърво, до което никой не искал да се приближи – било напълно сухо. Животните не се приближавали до него поради страха да не се разболеят, дори тревата не растяла наоколо.

Веднъж горска фея видяла това дърво и сърцето й потънало в скръб от явната несправедливост.

Една нощ феята се доближила до дървото и изрекла заклинание: в продължение на 20 години дървото трябвало да почувства какво чувства човешкото сърце. Може да стане едновременно човек и да остане растение. Феята се надявала, че това ще помогне на дървото отново да цъфти. Но ако това не се случи – дървото трябвало да умре.

Помислило дървото, помислило и решило да стане мъж. Избрало си името Йохиро. Речено-сторено – изправил се стройният Йохиро, отърсил снага, но какво да види наоколо?! Само войни и нещастия! Натъжил се младият мъж, умислил се, обронил глава.. Но един ден Йохиро срещнал невероятно момиче на име Сакура. Тя била много мила с него. Двамата млади бързо се увлекли в интересни разговори и девойката разказала как я мъчи войната.

Когато стигнали до къщата на момичето, те се сбогували, но си обещали да се срещат отново. Между тях скоро възникнало топло приятелство, а след това дошла и любовта.

Йохиро не искал да навреди на Сакура и решил да каже истината – че е дърво, което трябва да умре, защото не можело да цъфти.

Сакура била толкова шокирана, че буквално не знаела какво да каже. В очите й се четяло отчаяние и болка. Виждайки това, Йохиро си тръгнал и отново станал дърво.

Един следобед, когато дървото най-малко очаквало, Сакура се приближила до него. Тя го прегърнала и казала, че го обича много.

В този момент се появила феята и предложила на Сакура да избере: да стане като Йохиро дърво или да ди остане човек.

Очите на Сакура се напълнили със сълзи – представила си страшния свят, в който трябвало да живеят. Но любовта й била истинска и достатъчно силна, за да пожелае да се слее с любимия и да останат завинаги едно цяло.

И така, двете влюбени души се свързали завинаги и се появило красивото японско дърво Сакура.

Превод – Нина Жишева