Търговията на пангалините

Търговията на пангалините

30/05/2019 Off By martha

Само за първите осем дни на април 2019 г. властите конфискували две 14-тонни пратки с пангалинови люспи в Сингапур, представляващи приблизително 72 000 животни и на обща стойност 90 милиона долара.

Люспите се използват в традиционната китайска медицина, за всичко – от облекчаване на артрита до подпомагане на кърмещи майки, а месото на животното се смята за деликатес в някои азиятски страни. Макар да не знаем точно колко вида са останали в дивата природа, очевидно е, че това ниво на лов не е устойчиво.

Понякога наричани „шишарки с крака“, панголините са много чувствителни същества и в по-голямата си част не се справят добре в плен. В дивата природа те бавно се възпроизвеждат и раждат само по едно бебе. Панголините са нощни, самотни и срамежливи. Едно от най-големите предизвикателства за панголините е, че толкова малко хора незнаят кои са те и защо са в опасност. Това, че не можем да се докоснем до тях не означава, че не можем да им помогнем. Разпространението на информация из социалните мрежи ще ги постави под прожектора.Помогнете на децата да научат за панголините и какво ги прави специални.

Друг начин за помощ е просто да не ядем месо от панголин и да не купувайме продукти от панголин. Създаден е и нов кризисен фонд Панголин. Партньорство между нестопанските организации за опазване на дивата природа, спаси Панголин и фондация “Леонардо ди Каприо”, фондът използва 100% от дареното директно за опазване на паголините.