Уникалният живот на кралските деца

Уникалният живот на кралските деца

15/01/2019 Off By martha

Принц Хари и Меган Маркъл, херцогът и херцогинята на Съсекс във Великобритания, обявиха раждането на тяхното здраво бебе в началото на май. С девет лири и три унции бебето вече е седмо по ред на британския трон – предопределено да бъде коронован за крал, ако дядо му, чичо, трима братовчеди и баща му не приемат или не могат да приемат позицията. Херцогът и херцогинята все още решават име.

Раждането бележи първото многорасово бебе за британската монархия от повече от 200 години, като може би датира от кралица Шарлот, която историците смятат, че е от африкански произход.

Докато семейството на Уиндзор расте и се модернизира, монархиите по света също преоценяват старите традиции. Например, миналата седмица най-старата световна династия в света премина от баща на син в Япония – за първи път от 200 години, когато започва нова ера в живота на бившия император. Самата Великобритания преосмисля стари норми, като през 2013 г. приема закон, който позволява на първородните момичета да се възкачат на трона.

За децата, родени в тези светове на политиката и забавленията, кралските отговорности понякога са в конфликт с детството. В средата на 19 век британската принцеса Виктория е сгодена на 14 години за принц Фредерик Уилям от Прусия по геополитически причини. Днес животът на младите рояли е по-автономен и частен, но официалните задължения не чакат бъдещ монарх. Принц Джордж, който е петгодишният син на принц Уилям и Катрин, херцогиня на Кеймбридж и трети по ред на трона, вече придружава родителите си на кралски турнета в чужбина.

Що се отнася до най-новия кралски, сега единствената му работа е да почива и да се подготвя за живот на кралски ангажименти. “Толкова съм невероятно горд със съпругата си … Това малко нещо е абсолютно за умиране, така че съм точно над Луната”, каза принц Хари на брифинг на пресата малко след раждането.